Gaaf voor Kinderen

Met het hele gezin naar de kapsalon

Dochterlief is dan wel een echt meisje-meisje, maar naar de kapper gaan is nooit, echt nóóit een feestje geweest. De eerste keer bij de kapper was een drama, ze gilde de zaak bij elkaar. Maar ach, dat deed onze zoon de eerste keer ook. Zelf maakte ik er dus geen drama van. Dus vol goede moed deed ik nog twee keer een poging, maar zodra ik de deurklink van een kapperszaak in mijn hand had, ging ons meisje gillen. De thuiskapster bood absoluut uitkomst.

De Kapsalon is gaaf

Nu Pien vier jaar is en de thuiskapster met zwangerschapsverlof is, toog ik met lood in mijn schoenen naar de kapsalon. Ik koos voor de letterlijke De Kapsalon in Castricum. Ik moet hierbij bekennen dat dochterlief de eigenaren Ron en Carola wel al kent van het schoolplein. Maar toch, ik wist niet wat ik zag… ze ging met plezier in de autostoel zitten met een roze knipcape om. Een aardige kapster ging met Pien haar blonde lokken aan de slag. En dochterlief gaf geen kick! Ze had ook wel heel veel leuks in het vooruitzicht, namelijk een veertje (feather extention) voor in haar haar, plus glitters. Voorze aan de knipbeurt begon, koos ze namelijk een prachtig roze met zwarte extention à la veer-look uit. Met een klein tangetje bracht de kapster dit na het knippen in het haar. Gratis. Pien zat er trots als een pauw bij, zeker toen er ook nog glitters over het haar werden gespoten. Als klap op de vuurpijl mocht ze ook nog een snoepje uitzoeken, plus een speelgoedballetje uit het automaat halen. Het kan niet op!

Een ideale kapsalon dus voor de hele familie. Manlief zit er ook met plezier in de kappersstoel, voor een kletspraatje en bakkie koffie. Plus na drie weken nog eens gratis de contouren (of pony) laten doen. Nu kan ik niet achterblijven en ga dus eerdaags mijn haar laten kleuren. Ik ben immers dankzij De Kapsalon af van een jeukende hoofdhuid. Tja, het waren geen luisjes maar wat stress. Na een hoofdhuidanalyse werd ik aan de kappersshampoo gezet, van Mediceu+icals. Binnen een maand waren alle ‘zorgen’ weg. Die shampoos, maar ook stijltangen, föhns, borstels, tondeuses, stijling- en finishing producten kun je trouwens met een paar muisklikken in de webshop bestellen.