Gaaf voor Kinderen

Gaaf… naar Parijs

Accor, je kent de ‘Group’ vast wel van bekende hotels als o.a. Ibis, Mercure, Novotel en Sofitel, deelt een mooie prijs, naar Parijs, uit. Wauw, dat is gaaf! Gaaf voor deze mama, maar zeker ook Gaaf voor Papa. Want met hem zou ik graag 2014 positief starten met een reis naar Parijs. Waarom? Gewoon omdat hij en ik dat verdienen. Nou zullen veel mensen dat over zichzelf zeggen en dan kan er een heel zielig verhaal volgen (zoals ik vaak ontvang bij de winacties). Maar zo steekt het bij ons niet in elkaar. Wij genieten al van het leven, maar het kan altijd nóg beter!

Meeslepen

Afgelopen jaar hebben we, vaak met het gezin, al best een aantal fijne uitjes gemaakt. Toch voelt het voor manlief, voor de Gaaf voor Papa, regelmatig als ‘zwaar’. Dan sleep ik hem weer mee naar een attractiepark en zit hij met lichte tegenzin in ‘draaiende kopjes’ of in een zweefmolen. Hij doet het wél, voor de kinderen. En voor mij. Of hij staat koeienpoep te scheppen, omdat ik het zo gaaf vind om een reportage over kamperen bij de boer te maken. Manlief, zeurt niet. Maar écht gaaf? Nee, dat vindt hij het niet. Of hij een romantisch weekend Parijs dan leuk zal vinden, en verdient? Ja! Ik ga het natuurlijk niet zo brengen, want mannen en romantisch is over het algemeen niet zo’n goede combinatie. Nee ik sleep hem op deze prettige manier mee:

Opening up to others

Even een fijn hotel boeken via Accorhotels.com en dan zoef per Thalys naar hartje centrum van de Franse hoofdstad. Een weekendje relaxen… hoewel een stedentrip betekent voor ons vaak de benen uit je lijf lopen, omdat je alle highlights wilt zien: de Tour Eiffel, de Notre-Dame, het Louvre en natuurlijk flaneren over de Champs- Élysées. Dat vergt even wat planwerk vooraf om al het beste uit Parijs te halen in een weekendarrangement. Wat zou het dus handig zijn om bijvoorbeeld te overnachten in het viersterrenhotel Novotel Paris Tour Eiffel. Volgens de foto op de site ligt het hotel tegenover de Seine en op korte afstand van de Eiffeltoren. Twee vliegen in één klap. Of wat te denken van Sofitel Paris le Faubourg Hotel. Dat is niet alleen superluxe, het ligt vlak bij de Champs-Élysées en dus het Louvre en Place de la Concorde, dan lopen we daarna naar de elegante boetiekjes van het Saint-Honoré-district. Want shoppen hoort ook bij Parijs. Maar van al het bovenstaande gaat het mannenhart nog niet echt heel snel kloppen. Dus van tweehonderd euro zakgeld worden dan kaarten voor de Moulin Rouge gekocht!

Dat is nog eens lekker dromen (en meteen opschrijven)…

en ach, als de jury van Accor een andere blogger kiest dan ga ik voor dezelfde slogan als dit bijzondere hotelbedrijf, namelijk ‘opening up to others’. Dan gun ik de reis naar Parijs aan iemand met wel een zielig verhaal.