Gaaf voor Kinderen

The Brow Now

Tja, daar sta ik dan met mijn borstelige wenkbrauwen, in een superchique Store in Amsterdam Zuid. Dat voelt voor mijzelf best even ongemakkelijk. Ik ontving een uitnodiging: “Wenkbrauwen volgens SOAP Treatment Store: THE BROW NOW.” Met een ansichtkaart met diverse vormen wenkbrauwen en vormen van het gezicht. Natuurlijk laat ik mijn wenkbrauwen wel eens epileren… al doe ik dat alleen als ik toevallig een gezichtsbehandeling heb geboekt (dat is dus niet zo vaak, want gun mezelf hiervoor de tijd niet). Tussendoor sta ik zelf wat aan die ‘borstels’ van mij te epileren. Maar nu komt dus het echte werk! In de prachtige SOAP Treatment Store.

Verven en in model brengen

Samen met zoonlief (ja, we maken er meteen een dagje Amsterdam van) zit ik op een barkruk aan een zalige kop thee met een bonbon. Tot ik word opgehaald door een allervriendelijkste dame. We lopen langs de tafels waar manicure en pedicure worden gegeven. Tussendoor spot ik nog de mogelijkheid om hier bij Soap botox te laten zetten. Enfin, ik kom in een prachtige behandelkamer met lieflijke muziek. Ik begrijp al snel: “De laatste tijd horen we van alles over het shapen en kleuren van wenkbrauwen.

Je weet wat een perfect gevormde brow met je gezicht kan doen? Het inschatten van je leeftijd bij een eerste indruk wordt voor 60% bepaald door je ogen (reken maar uit hoeveel invloed je brows daarop hebben). Een brow treatment niet meer weg te denken uit ieders beauty ritueel. Sinds begin 1900 ontstaan er trends in hoe je brows gestyled dienen te worden. Samen met de fashion verandert zo ongeveer iedere 10 jaar de “dracht” van de wenkbrauw. Om het voor iedereen heel makkelijk te maken heeft SOAP op basis van deze trends een BROW CHART ontwikkeld.

Op deze CHART kun je zelf kiezen welke brow je het mooist vindt. Natuurlijk is het advies van een SOAP Specialist essentieel bij de keuze welke brow het beste bij je gezicht past en je ogen een mooie lift geeft.” Mijn specialiste kijkt nauwkeurig, terwijl zoonlief geduldig in een hoekje zit te gamen op mijn iPhone.

Conclusie: verven en meer model. Een beetje angstig lig ik op de zalig verwarmde bank als de verf wordt aangebracht. Kort in laten trekken en dan het betere epileerwerk. Wat veel minder pijnlijk is dan als ik het zelf doe. Ze is voor mijn gevoel best wel een poos bezig en laat mij het resultaat zien. Wauw! Een open blik, een mooie boog in mijn wenkbrauw. Ik kijk zelfs als ik geen emotie op mijn gezicht heb, vrolijk de wereld in. Kortom, ik ben zeer tevreden met mijn brow treatment. Ik kom terug! Dan boek ik meteen een facial of manicure bij.