Gaaf voor Kinderen

Moeders, vergeet jezelf niet op tijd te verwennen!

Het is een bekend verschijnsel: moeders die de hele dag bezig zijn met hun kinderen en daarmee volledig voorbij gaan aan zichzelf. Een moederlijk instinct, maar het kan ook anders! Je wilt immers niet in een dagelijkse sleur raken. Kleine aanpassingen in het dagelijkse leven kunnen hier de oplossing voor zijn. Enkele kleine ideeën om de dagelijkse eentonig te slim af te zijn:

Fleur je huis op!
Breng bijvoorbeeld eens wat nieuwe kleuren in huis! Mooie bloemen, leuke potjes of nieuwe kaarsjes: allemaal ingrediënten om het dagelijkse aanzicht in huis te veranderen. Ook de eetkamertafel waar je iedere ochtend aan zit kan worden opgefleurd met bijvoorbeeld een mooie serviesset, of een mooie tafellaken. Tafellakens in verschillende kleuren en met verschillende patronen kunnen een hele kamer veranderen! Bekijk deze tafelkleden webshop eens voor leuke inspiratie.

Maak tijd voor romantiek!
Zorg dat je tijd overhoudt voor romantiek. Kinderen zijn vaak, laten we eerlijk zijn, niet heel gunstig voor de romantiek tussen jou en je partner. Kinderen maken je leven drukker en zorgzamer. Zorg dus dat je wekelijks één of meerdere momentje(s) van romantiek overhoudt. Eenvoudige manieren zijn het romantisch dineren, het opsteken van kaarsen na bedtijd van de kinderen en het maken van een avondwandeling (als dit na een lange dag niet te vermoeiend is uiteraard!). Een kennis als oppas kan hierbij van pas komen.

Zoek leuke 'thuishobby's'
Zoek hobby’s die je binnenshuis kan beoefenen. Tekenen, spelletjes en schrijven zijn hier voorbeelden van. Beoefen je hobby wanneer je kind bezig is met spelen. Zorg dat het een niet te tijdrovende en verslavende hobby is, het mag uiteraard niet ten koste gaan van de aandacht voor je kind!

Voor moeders geldt vaak het volgende: houdt rekening met je kind, maar vergeet jezelf niet. Heb aandacht voor jezelf, verwen jezelf en zorg dat je leven geen sleur wordt. Maak van onwennige dingen je eigen ding en zorg dat je leven zo nu en dan wat nieuws brengt!