Gaaf voor Kinderen

Brut!

alt

Tijden heb ik gedacht als ik in Den Haag over de Van Stolkweg reed… wat wordt daar dan gebouwd? Al een tijdje is het zichtbaar: CrownePlaza Den Haag – Promenade Hotel. Dat moest ik toch eens van binnen gaan bekijken… en ik kreeg er met recht een wauw-gevoel. Ik ging namelijk lunchen in de nieuwe Brasserie BRUT Bubbles & Bites. Zoals de naam al doet vermoeden, ging ik aan de zalige champagne van het merk Zarb.

Trendy brasserie
Ik moet bekennen dat ik op zich meestal niet zo blij word van hotelrestaurants, maar BRUT is zonder twijfel een highlight in de Hofstad. Een trendy brasserie! Chic, maar zeer toegankelijk. Ik schud de hand van general manager Vincent Pahlplatz en ik ga relaxt aan een mooi tafeltje zitten. Verse bloemen op tafel en een uitgebreide menukaart. Ik kan zoals gewoonlijk niet kiezen dus maak ik van de gelegenheid gebruik om zes of zeven verschillende kleine gerechten te kiezen. Dan blijft het een lichte lunch… bites proeven bevalt me uitstekend en ik val van de ene heerlijkheid in de volgende. Van kreeft tot zalm, van steak tartaar tot crème pompoen met pepita’s en pompoenpitolie en van Frozen manjari met sinaasappelcompote tot cheesecake roodfruit &marshmallow. ZALIG! Dit ales onder de bezielende leiding van chef Sido de Brabander die een geheel eigentijds concept neerzet.
Wat moet het heerlijk zijn om hier te slapen, denk ik als de GM enkele hotelkamers toont. Je voelt je hier met recht thuis en er is tot aan de handdoekhaakjes gedacht. Een aanrader dit chique Crowne Plaza - Promenade Hotel aan de rand van Scheveningen.