Gaaf voor Kinderen

Papa's muziek

Wie is er niet groot mee geworden? Luisterend naar papa’s LP’s of cassettebandjes terwijl je een monsterlijk grote koptelefoon op je hoofd had. Dat zal tegenwoordig niet veel anders zijn, dat kinderen voor het eerst de muziek horen die hun ouders ze laat luisteren. In de auto, de huiskamer of misschien ook wel doormiddel van die veel te grote koptelefoon.
Kinderen van nu hebben alleen wel een vele grotere collectie om uit te kiezen dan de papa’s van nu vroeger hadden. Waar vroeger vaak moeilijk gedaan moest worden om mixtapes te maken doormiddel van de Top 40 of andere radioprogramma’s is er nu een overvloed aan bronnen om muziek te luisteren. Zo kun je nu doormiddel van YouTube en Spotify bijna alles luisteren wat je maar kan bedenken. En kinderen van nu zullen, in tegenstelling tot hun papa’s vroeger, zelden tot nooit in een muziekwinkel komen. En als ze er dan toch komen dan zal het niet zijn om naar nieuwe albums te luisteren maar eerder om een game te kopen voor de Xbox of Playstation.

CD's of LP's 

En dan is het afspelen van nu toch ook wel heel anders dan vroeger. Nu verstuur je de muziek draadloos via wifi zo van je iPhone of iPad naar een wireless speaker. En die muziek die heb je niet eens meer in de kast staan in de vorm van CD’s of LP’s, laat staan dat je de muziek nog op een computer of andere vorm van opslag heb staan. Nee tegenwoordig komt de muziek gewoon uit de ‘lucht’ via streamingdiensten zoals Spotify. Wat dat betreft is er niets veranderd voor kinderen van nu want in papa’s tijd kwam de muziek ook gewoon uit de lucht. Toen alleen niet via wifi maar via de FM op de radio.
Een andere overeenkomst met papa’s van toen en papa’s van nu, zal zijn dat men niet staat te springen om het gebruik van de dure audio spullen in de woonkamer door de kinderen. Alleen heet die audio apparatuur tegenwoordig een home cinema set waar vroeger de naam stereo-installatie voldeed.