Gaaf voor Kinderen

Beste Koop, voor je kind

Natuurlijk ken ik de testen van de Consumentenbond. Harstikke handig. Blij verrast ben ik met het magazine Beste koop voor je kind. Daar staan veel tests bij elkaar en krijg ik objectieve informatie. Op de cover valt al te zien dat er testen zijn gedaan met potjesvoeding. De Consumentenbond onderzocht 19 potjes babyvoeding. Er werd niet alleen getest op de inhoud, ook werd er gekeken naar de claims op de etiketten van de potjes. Claims klinken veel ouders als muziek in de oren, maar zeggen soms niks. Verder heeft de Consumentenbond geconstateerd dat potjesvoeding meestal te weinig vitamines en goede vetten bevatten en adviseert ouders om kritisch naar de voedingswaarde en ingrediënten op de verpakking te kijken en niet alleen op de claims af te gaan. Verder op de cover: Wat betaal jij de oppas? Goedkoopste buggy’s scoren het best en Speelgoedprijzen ‘Beter Blokker dan Bart Smit’.

Speelgoed

Het onderzoek naar de prijs van speelgoed spreekt mij natuurlijk aan. Heel verrassend vind ik het niet, maar wel leerzaam. Mijn idee om verder te kijken en zoeken dan in één winkel, wordt bevestigd. Uit dit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat ‘een Playmobil Western Fort kost bij Wehkamp € 89,95 en bij V&D € 149,95’. Wat een verschil! De pagina’s met fijne uitjes (ook voor je portemonnee) vind ik ook handig. Er staan goede tips in, van bekende daguitjes naar bijvoorbeeld Sprookjeswonderland tot Familiepark Nienoord tot het voor mij onbekende Dierenpark SanjesZoo. Daar wil ik heen! Het is Nederlands nieuwste dierentuin, gelegen in het Friese Zwaagwesteinde. Kortom, een gaaf magazine waar ik zeker meer dan één keer in ga lezen. Sterker nog, deze editie bewaar ik.

Beste Koop voor je kind is hét onafhankelijke en advertentievrije magazine voor jonge gezinnen, en verschijnt twee maal per jaar, in de losse verkoop en is ook verkrijgbaar via de webwinkel van de Consumentenbond