Gaaf voor Kinderen

Live muziek en beeld is schitterende combi

In één woord: gaaf. En wauw! Gaaf voor Papa was er met Gaaf voor Mama bij op 28 december in Ziggo Dome Amsterdam, bij het muzikale en epische Planet Earth in Concert. Wat een mooie voorstelling van zowel het 80 koppig Gelders Orkest als het schitterende beeld van BBC Worldwide, Planet Earth. Componist en dirigent George Fenton vertelde voor ieder filmisch beeld iets meer over de documentaire, waarna Sacha de Boer een vrije vertaling deed.

Planet Earth in Concert is een adembenemende productie en wordt vertoond op het grootste HD projectiescherm van ons land. In korte filmische stukjes komt het prachtige verhaal over het leven op aarde magistraal tot leven. Indrukwekkend vind ik het verhaal van een baby olifantje en zijn moeder. Maar ook de bijzondere sneeuwpoema is gevonden door de cameramensen van BBC. Geweldig om te zien! Voor mij hoefde er geen eind te komen aan de prachtige natuurbeelden en kon Planet Earth in Concert wel de hele middag duren. Maar ja, er was ook een avondvoorstelling.

George Fenton

George Fenton componeerde eerder muziek voor veel bekende BBC natuurdocumentaires zoals ‘Earth’, ‘Planet Earth’ en de recente Nederland 1 kijkcijfer hit ‘Earthflight’. Hij zweept het Gelders Orkest op terwijl hij tevens vertelt over de geheimen van de totstandkoming van de BBC documentaire. Leuk om te zien en te horen.  

Producent Niehe Van Lambaart Theaterproducties heeft het alweer over een vervolg op dit spektakel. Wij zijn benieuwd! www.planetearthinconcert.nl