Gaaf voor Kinderen

De ideale gezinsauto

We rijden heel wat af in ons kleine landje. Even de kinderen naar school brengen of een vriendje of vriendinnetje meenemen naar zwemles. Elke ouder weet: zonder een auto worden dit soort ‘kleinigheden’ bijna onmogelijk. We hebben een auto nodig, maar wat is de ideale gezinsauto?
Nogal wat eisen
We willen natuurlijk een goede, maar vooral een betrouwbare auto die er een beetje leuk uit ziet. De meeste ouders zijn het er over eens dat een goede gezinsauto verder:
- Minstens plek heeft voor 5 personen.
- Plek heeft voor een Maxicosi.
- Ruimte heeft voor campingspullen in de zomer.
- Zuinig rijdt.
- Betaalbaar is. 

Nieuw of een occasion?
We hebben nogal wat eisen en vaak kost dat geld. Een auto hoeft niet duur te zijn. Je kunt voor een nieuwe auto kiezen, maar een occasion is ook een goede optie. Deze auto’s zijn goedkoper en nog in prima staat. Als je voor een gebruikte auto kiest, dan is de kans groter dat je met een klein budget precies de auto vindt die je wilt.
Ford Focus Station een favoriet
Wanneer je aan ouders vraagt wat hun favoriete gezinsauto is, dan is het antwoord vaak, de Ford Focus station. Sowieso zijn station wagons populair bij ouders, omdat deze auto’s lekker veel ruimte hebben. De Ford Focus vinden veel ouders ideaal omdat er op de achterbank veel ruimte is. Je kunt dus makkelijk een kinderzitje installeren. In de kofferbak is er genoeg ruimte en ook wat betreft de wegenbelasting is hij betaalbaar.
En wat dacht je van een minivan?
Heb je een groot gezin, dan is het zeker de moeite waard om eens naar minivans te kijken. Deze kleine busjes hebben standaard minimaal vijf zitplaatsen en vaak is er ruimte voor een extra achterbank. De minivan is ideaal, omdat je de ruimte op verschillende manieren kunt indelen. Bijvoorbeeld met een extra achterbank, maar je kunt ook alle achterbanken eruit halen zodat je grote spullen kunt verhuizen. Zeker voor gezinnen die graag kamperen is dit een ideale auto. Opel en Ford zijn bekende minivan automerken, maar misschien dat de meeste ouders nog steeds dromen van het retro Volkswagen busje.