Gaaf voor Kinderen

5 sporten om te ontspannen

Vaders hebben het druk, allereerst met werk en het gezin, maar daarnaast ook met sociale contacten, hobby's en sport. Stress is een veel voorkomend begrip bij mannen en ontspanning vinden is niet altijd even makkelijk. Maar toch zijn er manieren om ontspanning kunt combineren met dagelijkse activiteiten. Sporten en ontspannen is een combinatie waarop je op verschillende wijze kunt profiteren.

Wielrennen

Wielrennen is een sport waarbij je het jezelf zo moeilijk en zo makkelijk kan maken als je zelf wilt. Voor wielrennen heb je niet veel nodig; een eenvoudige racefiets is al voldoende. Het is belangrijk dat je wielrennen voorzichtig opbouwt, ga niet direct 100 kilometer proberen af te leggen in een paar uur. Zo voorkom je blessures en houd je het ontspannen. Je zult kunnen gaan wielrennen met een groep vrienden, met je kinderen of lekker alleen, even je hooft leegmaken. Je kiest de omgeving uit van jou wensen en kunt helemaal tot rust komen. 

Hardlopen

Hardlopen is één van de eenvoudigste sporten om te ontspannen. Ook hardlopen is een sport die je geheel naar je eigen hand kunt zetten. Je kunt de duur, lengte en omgeving kiezen die voor jou het prettigst is. En daarnaast bepaal jezelf of je alleen wilt lopen of wellicht in clubverband. Er zijn verschillende hardloopclubs waarbij je je kunt aansluiten, zo ontmoet je nieuwe mensen, doe je contacten op en komen er wellicht leuke gesprekken tot stand.

Tennissen

Tennis is een goede sport voor de competitie gericht man. Het is een sport waarbij je zowel goed het hoofd leeg kunt maken en ontspannen, als de competitie opzoeken en er volledig voor gaan. Je kunt je aansluiten bij een tennisclub, lessen volgen en wedstrijden spelen. Maar je kunt ook gewoon met een stel vrienden of je gezin een baan huren en er zelf een wedstrijd van maken. Tennis is de tweede grootste sport van ons land, en vele vaders vinden hier de ideale combinatie van rust en sport.

Vissen

Vissen is een wat minder actieve sport. Maar een perfecte manier om te ontspannen en even alle perikelen van het dagelijkse leven te vergeten. Lekker je hoofd leegmaken aan de waterkant. Vissen is een activiteit die je goed alleen kunt doen, of met een vriend, thermoskan koffie erbij en rustig wachten tot de vissen willen bijten.

Mountainbiken

Hoewel mountainbiken net als wielrennen ook te fiets gebeurt, is het een gehele andere sport. Mountainbiken draait om fietsen over ruige terreinen, op een daarvoor ontworpen mountainbike. Net als tennis is mountainbiken zowel een wedstrijdsport als een recreatieve sport. Een ideale manier om te ontspannen en fit te worden. Mountainbiken is een vrij laagdrempelige sport, goede mountainbikes hoeven niet veel te kosten en met accessoires zoals een bidon en fietshandschoenen ben je er al. Mountainbiken is een sport voor de stoerdere mannen; je kunt je even lekker laten gaan, goed vies worden, vallen en kei hard crossen.