Gaaf voor Kinderen

Vijf dingen die je vaker doet op een grotere smartphone

Ben je toe aan een nieuwe smartphone? Dan is het telkens weer de vraag welke toestel je moet kiezen. Steeds meer mensen gaan voor een kruising tussen een smartphone en een tablet, een zogenaamde “phablet”. Nu ook de nieuwste Apple telefoon in een variant met een extra groot scherm komt, zullen nog meer mensen overwegen zo’n phablet te nemen. Wat kan je verwachten van een extra grote smartphone? Dit zijn vijf dingen die je vaker doet met een groter scherm:

Multitasken

Een enorm voordeel van een groot scherm is dat je meerdere dingen tegelijk kan doen. Whatsappen met je vrienden terwijl je een youtubevideo bekijkt? Dat is geen probleem op een phablet. Je verdeelt je scherm eenvoudigweg in tweeën om meerdere activiteiten tegelijk uit te voeren.

Video’s bekijken

Kijken naar video’s wordt een stuk leuker met een groter scherm. De meeste phablets hebben een haarscherpe resolutie. Samen met het grote scherm maakt dit het bekijken van filmpjes op je grote smartphone echt een feestje. Doordat phablets over het algemeen ook een langere batterijduur hebben kan je dit ook rustig doen zonder dat je gelijk met een lege batterij zit.

Surfen op het internet

Het bezoeken van websites werkt een stuk prettiger met een grote telefoon. Bij een normale telefoon loop je je een ongeluk te scrollen. Bij een phablet past er veel meer in je scherm waardoor je veel meer overzicht hebt op de webpagina’s die je bezoekt. Hierdoor komen websites veel beter tot hun recht.

Boeken lezen

Heb je wel eens een boek gelezen op een normale smartphone? Dat leest niet bepaald lekker met zo’n klein scherm. Een e-reader of een tablet is een beter alternatief, maar dat is wel weer een extra apparaat om mee te slepen. Een grote smartphone maakt deze apparaten overbodig omdat er prima op te lezen valt.

Gamen

Op een reguliere smartphone valt er genoeg te gamen. Soms is het alleen een beetje pietepeuterig op een kleiner scherm. Zeker voor degenen onder ons die zijn toebedeeld met een paar flinke kolenschoppen is het soms echt behelpen. Gamen wordt een stuk prettiger op een pahablet. Sommige phablets worden geleverd met een stylo. Dit losse pennetje geeft je nog meer precisie.

Bigger is better!

Vind je het niet erg om een groter apparaat mee te slepen? En hang je er niet zwaar aan om alles op je telefoon met één hand te kunnen bedienen? Dan is een phablet geen slechte keuze. Ook als je overweegt om een tablet aan te schaffen is een grote smartphone een prima alternatief. Want ook als het om smartphones gaat geldt: bigger is better!