Gaaf voor Kinderen

Ook ik heb keuzestress!

De eerste zonnige voorjaarsdagen hebben we al te pakken. Zalig. Die dikke trui kan weer opgeborgen worden en de doos met shorts en t-shirts heb ik weer tevoorschijn gehaald. Al blijft dat moment waarop je echt ‘om’ gaat van winter- naar zomerkleding lastig. Hoewel, ik draag al bij een waterig zonnetjes die korte broek. Mijn vrouw raakt van die omschakeling van de seizoenen meer in paniek. Dan weet ze niet wat ze aan moet en zeker niet aan haar voet. Voor laarzen is het te warm, voor slippers te koud. Kortom, ze heeft niets om aan te trekken. En dat met een kast vol kleding en schoenen. Die schoenen heeft ze in alle soorten en maten, want ze wordt er nogal eens hebberig van. Of ze kan niet kiezen.

Gelijk geven

Terug naar mijn eigen kledingkast. Ik heb heus ook wel eens zo’n dag dat ik wat keuzestress heb. Maar ik denk dan: het komt door het weer. Want zeg nou zelf, ’s ochtends lijkt een longsleeve perfect, maar na een paar uur blijkt het toch te warm. Voor nu dus even laagjes dragen. Om eerlijk te zijn moet ik mijn vrouw wel gelijk geven dat ze in het voorjaar niet weet welke schoenen zij aan moet. Ga ik voor (Hush Puppies) slippers onder mijn short of is een instapper beter? Gelukkig heb ik op werkdagen die keuzestress niet want dan draag ik altijd nette herenschoenen onder een pak.

Genoeg keus

Er wordt wel gezegd dat vrouwen meer keus hebben om zich te kleden, maar als ik naar de schoenkeus kijk vind ik dat wel meevallen. Mannen hebben ook ruime keus aan modellen (en prijsklasse). Van booties tot sneakers en van keurig schoenen met vetersluiting tot slippers. Voor ieder moment is wel een passende schoen. En voor nu, als de zon schijnt, is dat voor mij een slipper. Ik slenter maar wat graag op slippertjes rond, als ik de hond uitlaat, naar het strand ga… of op vakantie. Komende week gaan wij glamperen bij de boer. Die zonnige slippers liggen al klaar! Hoewel, dat paar stevige schoenen of zelfs kaplaarzen gaat ook mee want bij onze vorige boerenvakantie bij Het BoerenBed had ik die echt nodig in de stallen. Wel zo veilig.