Gaaf voor Kinderen

Hollandse ‘rode lap’

Dutch design, ik houd er van. Gewoon Nederlandse merken shoppen, dat is toch gaaf? Labels uit eigen land steunen. Het is soms zoeken, maar soms juist ook zó gevonden… en dan is het lastig kiezen. Het schoenenmerk Red-Rag bijvoorbeeld. Wauw, wat vind ik die schoenen opvallend leuk. Net even anders en eigenwijs.

Men & Women

Red-Rag ken ik als schoenenmerk al een tijdje omdat mijn zoon van die stoere stappers draagt. Er zit in iedere collectie wel een leuk model en vaak voorzien van die grappig rode stiksels. Letterlijk vertaalt betekent Red-Rag ook ‘rode lap’. Voor mij hebben die schoenen ook zo’n aantrekkingskracht. Maar voor mijn zoon en dochter ook. Na de lancering van de eerste kindercollectie in 2005, kwam het merk in de zomer van 2006 met Red-Rag men & women. Toen ook al een kleurrijke, onderscheidende collectie die net zo prikkelend en extravagant is als de kinderlijn. Vanaf winter 2010 gaat Red-Rag men & women, na een uitgebreide make-over, verder als stoer, ongepolijst merk.

Klussen op nieuwe schoenen

Stoer, trendy en een prima voetbed. In de zomercollectie 2015 heb ik zo een paar modieuze sneakers gevonden. Blauw (altijd goed), trendy vetertje, bruine hiel, lekker licht en ook luchtig. Een prima zomerschoen die ik in het najaar ook nog vaak ga dragen. Past prima onder een korte broek of jeans. En ja, mijn vrouw vindt ze ook gaaf. Ze was wel even iets minder blij toen ik mijn nieuwe stappers aan deed tijdens het klussen. Vindt ze zonde. Dus kon ik maar een paar stappen doen op de steiger met deze blauwe Red-Rags, om daarna snel een paar ‘aftrappertjes’ aan te doen.

Ik heb alvast op www.facebook.com/RedRagmenandwomen gekeken voor de komende trends en collecties. En dat zit wel goed hoor komend najaar en winter!