Gaaf voor Kinderen

Fiets op slot

Ik heb een nieuwe fiets! Ik ben er superblij mee en mijn aanwinst staat te pronken in de woonkamer. Inderdaad, in huis. Er moet namelijk nog een extra slot aangeschaft worden. Helaas zijn er namelijk mensen die niet van andermans spullen af kunnen blijven en ‘fietsen lenen en niet meer terugbrengen’. Hetzelfde geldt natuurlijk voor brommers, scooters, motoren etc. Okay, ik kan mij daar heel druk over maken maar dat helpt niet. Een goed slot wel!

Goedgekeurd door verzekering

Op zoek naar een goed fietsslot dus. Via Google ben ik met één muisklik in de webshop bij SlotenSpeciaalZaak.nl, marktleider in online verkoop van sloten. Naïef als ik was dacht ik gewoon te kunnen kiezen uit een paar goede fietssloten. Maar de keus blijkt enorm. Niet alleen binnen het segment fietssloten, waar ik weer kan kiezen uit kabelsloten, ringsloten, insteeksloten, beugelsloten en kettingsloten, maar ook een keus aan scootersloten, motorsloten en bootsloten. Gelukkig staan er uitgebreide beschrijvingen bij, want even zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik besluit te zoeken op ‘goedgekeurd door de verzekering’. En dan nog is er ruime keuze aan sloten. Ik ga uiteindelijk voor het kettingslot van AXA Fietsslot Cherto compact 8-95. Qua uiterlijk niets moois of bijzonders aan… logisch want een slot heeft ook niets trendy’s of hips. Het moet gewoon goed functioneren! En dat kan dit zeer sterke slot van 8 mm dik. Het is goedgekeurd voor de verzekering tegen diefstal dus ik kan mijn fiets mét slot met een gerust hart parkeren bij het winkelcentrum, strand, bos etc.

 

 

 

Twee sleutels

De keus is gemaakt en met een paar kliks is mijn nieuwe fietsslot besteld. Het wordt met pakketpost geleverd en toen ik het pakketje aannam was ik even vergeten wat er in zat. Nou, dat voel je direct. Het pakket is behoorlijk zwaar. Ik open het doosje en zie het stevige en zware slot, verpakt in een sterke nylon hoes. Fijn om te weten dat het gemaakt is van speciaal gehard staal en behandeld is tegen roest. Met een lengte van 95 cm is dit kettingslot ideaal en staat mijn fiets als een huis. Fijn ook dat er twee sleutels bij geleverd worden, zodat ik een reservesleutel heb.