Gaaf voor Kinderen

Duurzame herenkleding

Mannenkleding is de afgelopen jaren veel populairder geworden. Mannen lijken steeds vaker bereid meer geld uit te geven aan uiterlijk. Daaronder vallen niet alleen kleding en schoenen, maar ook bijvoorbeeld huid- en haarproducten. De voorspellingen zijn dat de stijgende uitgaven voor het mannelijke uiterlijk de komende jaren alleen maar toenemen.

Kledinguitgaven mannen hoger dan vrouwen
Uit onderzoek van kortingscode.nl blijkt dat mannen meer uitgeven aan kleding dan vrouwen. Ze kopen voor een hoger bedrag doorgaans minder kleding. Zo besteden mannen liever hun geld aan sterke, duurzame kwaliteit. Op die manier kunnen ze lang vooruit met hun kledingstuk. Vrouwen kopen vaak liever meer kleding met een iets lagere kwaliteit. Zij vinden vaak nieuwe kleding hebben belangrijker dan sterke, duurzame kleding hebben in minder aantallen.

Duurzame kleding voor mannen
Waar voor vrouwen al jarenlang duurzame kleding op de markt is, komt de markt voor verantwoorde kleding ook bij heren nu los. Zo zien we steeds meer herenkleding van bamboe of organic cotton of organic wool. Deze trend past in de huidige tijdsgeest; we leven verantwoorder en hebben meer respect voor mens, dier en milieu. Daar geven we tegenwoordig graag wat meer voor uit.

Zelf ook duurzame kleding dragen?
Op de website schonekleren.nl vind je meer informatie over hoe je zelf kan bijdragen aan de duurzame product en verkoop van herenkleding. Je vindt er tips over hoe je kan bijdragen aan een schone, eerlijke kledingindustrie. Zelf geen man maar wel geboeid door het onderwerp? Koop dan eens een bamboe t-shirt voor je vader op vaderdag, 19 juni. Hij wil nooit meer wat anders!