Gaaf voor Kinderen

Voor een fijne kampeervakantie

Van 12 tot en met 16 oktober 2016 vindt in de Jaarbeurs weer een nieuwe editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs (KCJ) plaats. Dit jaar is de beursvloer omgetoverd in Duitse sferen. Verwacht hoffelijke Duitse gastvrijheid, met een knipoog naar het hippe Berlijn in combinatie met de laatste ontwikkelingen op kampeergebied en informatie over leuke en verrassende kampeerbestemmingen, campings en vakanties.
De Kampeer & Caravan Jaarbeurs: hét begin van je kampeervakantie
Of je nu een doorgewinterde kampeerder bent of gewoon benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is op kampeergebied; bij de Kampeer & Caravan Jaarbeurs ben je aan het juiste adres. Na een bezoek ben je niet alleen op de hoogte van de laatste kampeertrends, je geeft jezelf ook een dagje vakantie! Ontdek de nieuwste snufjes op kampeergebied: neem plaats in de meest uiteenlopende modellen campers en caravans, test de handigste accessoires en laat je inspireren door de leukste kampeerbestemmingen. Verder is het genieten van echte Duitse Gemütlichkeit, kun je een biertje drinken in een Duitse bierstube of Duitse wijntjes proeven. De Kampeer & Caravan Jaarbeurs; het beginpunt van je kampeervakantie.
 

Top 5 noviteiten op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs
Tip 1: Luchtbeltent
Dit jaar is er op de 52ste editie van de Kampeer & Caravan Jaarbeurs veel aandacht voor jonge kampeerders: gezinnen met kinderen die de natuur opnieuw ontdekken. Naast het forse aanbod van nieuwe campers en caravans is het aantal vouwwagens en tenten verdubbeld. Snel op te zetten familietenten met gescheiden slaap'kamers' voor ouders en kinderen. Bijzonder is Luchtbeltent: een volledig transparante tent waarin je 's nachts met uitzicht op de sterren in slaap kunt vallen. Meer informatie via www.luchtbel.com.
Tip 2: Licht caravannetje
Caravanfabrikant Knaus presenteert de Travelino: een revolutionair licht caravannetje, die wordt gebouwd met robots uit de auto-industrie. Door het gebruik van vederlicht kunststof, sandwichpanelen en hoogwaardig piepschuim is de Travelino bijna 300 kg lichter dan z'n soortgenoten: ideaal achter de kleinere gezinsauto's en daarmee een uitkomst voor kampeerders met rijbewijs-B.
Tip 3: Duomobil
De Duomobil van Hymer is ontwikkeld door consumenten: doorgewinterde camper-kampeerders bedachten een enorme lounge-rondzit in de achterzijde, op de plek waar 'normale' campers een bed hebben. Een perfecte plek om gezellig te borrelen met vrienden. De bedden zijn onzichtbaar weggewerkt in het plafond in de cabine: met één druk op de knop zakken ze automatisch omlaag. Tijdens het event zijn de (Duitse) bedenkers van de Hymer B-DL Duomobil zelf ook aanwezig.
Tip 4: Ikea caravan
De Adria Aviva-caravan lijkt zo weggereden uit de nieuwste Ikea-brochure: een fris interieur met lichte kleuren. De caravan is leverbaar met een stapelbed voor de kinderen. Slim: in de klep van de disselbak zijn handige waslijnen geïntegreerd voor je zwemkleding en badhanddoeken. Bijzonder zijn de opbergboxen die daadwerkelijk van Ikea komen: je vindt ze onder meer in het keukenblok en in de disselkast.
Tip 5: Opvouwbare loungeset
Ook op het gebied van kampeeraccessoires biedt de Kampeer & Caravan Jaarbeurs tal van mogelijkheden. Luxe kampeerstoelen, een inklapbare waterketel of de opvouwbare lounge-set van Topmans. Uit een handige trolley op wieltjes tover je een complete zithoek, bestaande uit vijf zitelementen en maar liefst 11 (opblaasbare) kussens. Click & connect, dus geen gereedschap nodig.
 
Kampeer & Caravan Jaarbeurs, 12 t/m 16 oktober 2016, Jaarbeurs I Utrecht. Openingstijden:  dagelijks van 10:00 tot 17:00 uur. Kaarten aan de kassa kosten €12,50.  Meer informatie + voordelige online voorverkoop: kampeerencaravanjaarbeurs.nl.