Gaaf voor Kinderen

Lekker slapen? Ga voor zachte, warme verlichting op de slaapkamer

Of jij zelf, je vrouw óf je kids nu moeite hebben met in slaap komen: verlichting speelt hier sowieso een erg belangrijke rol in. Zeker mensen die voor het slapen gaan nog even lezen of met hun smartphone spelen, hebben baat bij zachte verlichting. Immers, daar blijf je minder wakker van.

Melatonine-aanmaak en slaap
Witte of blauwe verlichting, fel, is slecht voor je slaaprust. Het remt de aanmaak van melatonine. Melatonineaanmaak is nodig om in slaap te komen. Zo geldt ook: als je ’s nachts wakker wordt en naar het toilet moet, kun je beter niet het licht aan doen. Dan ben je sneller weer wakker en kom je daarna moeilijk in slaap. Doe je wel het licht aan? Zorg dan voor zacht, gelig licht.
Welk licht is het beste in de slaapkamer?
Ben jij een type dat in de slaapkamer vaak nog even een boek leest? Doe dit dan met warm en zacht licht, in plaats van fel koud licht. De kans dat je bij zacht licht op een bepaald moment moe wordt en wil gaan slapen is namelijk veel groter dan bij heel koud licht.
Gebruik je voor het slapen gaan je telefoon, tablet of laptop nog om bijvoorbeeld uitzendinggemist.nl of facebook even door te nemen? Zet je apparaat dan op de nachtmodus. Je apparaat dimt nu het blauwe, koude licht in het scherm, wat ervoor zorgt dat je na het gebruik van je device sneller en lekkerder in slaap komt. Geloof je het niet? Probeer het dan snel uit, want het werkt echt!