Games / DVD's

Van A tot Z

altalt

Heerlijk, even spelen op de iPad. Mama heeft de nieuwste Juf Jannie app uit de AppStore gedownload en dat is niet alleen lekker spelen, het is ook leuk leren. Ik leer er mee lezen, alle letters van A tot Z worden op diverse manieren in een spelletje verwerkt. Eerst maak ik een tekening met behulp van alle letters uit het alfabet. Een lijntje tussen a en b, tussen b en c etc. Dat wordt een, vis. Juf Jannie zegt de letters en moedigt mij ook aan.

Letters lezen

Dan ga ik in Juf Jannie – Letters leren lezen naar een spelletjes waarbij de letters steeds worden gezegd (fonetische uitspraak). Maar ik vind de letters van het alfabet herkennen en naar de grot slepen leuker. Of hoofdletters… ohhh, deze app is echt gaaf! En handig, want nu ik bijna naar groep 3 ga herken ik alle letters van A tot Z al goed.

Voor ouders

De app helpt een kloof tussen ouders en school te overbruggen. Veel ouders spreken de letters anders uit dan op school wordt aangeleerd en brengen een kind in verwarring. Met behulp van de app kunnen ouders samen met hun kinderen de letters oefenen. Er is een versie voor Android en iPhone/iPad.