Games / DVD's

Weekplanner voor peuters en kleuters op iPad

alt

Heb ik vandaag zwemles? Over hoeveel nachtjes is de weekafsluiting? Wanneer ben ik vrij? Zomaar een paar vragen die ik regelmatig stel als ik net wakker ben. Natuurlijk geeft mama gewoon antwoord, maar met de nieuwe App van Kids Week kan ik nu ook zelf even kijken wat er vandaag of morgen gaat gebeuren. Met kleuren en iconen is het mij al snel duidelijk wat er de komende dagen wel en niet gaat gebeuren. Voor mijn zusje van drie jaar is het ook begrijpelijk. Zij heeft haar eigen kolom. Op deze manier hebben we heel snel en simpel de dagen van de week geleerd. En we hebben onze eigen weekplanner.
 
Dit doet Kids Week
Kids Week helpt kinderen vanaf 3 jaar met de structuur van de dag en week aan de hand van duidelijke iconen. Door de iPad app te gebruiken leren ze sneller te begrijpen welke routines er zijn en welke speciale activiteiten er zijn gepland. Zo leer je spelenderwijs plannen en keuzes maken.

Kleuren kijken
De dagen van de week hebben ieder een eigen kleur en worden uitgesproken wanneer op de naam van de dag wordt geklikt. De app werkt met een set universele iconen die staan voor een groot aantal activiteiten. Deze iconen hebben ieder een bijbehorend geluidje. Handig! Je kunt ook zelf iconen maken door ze te tekenen, een tekst te schrijven of door een foto te importeren. Daarnaast kan met een beloningsicoon een bepaalde prestatie worden beloond. De iconen worden met de vinger in de agenda gesleept. Zo krijgen ze een eigen, overzichtelijke weekagenda.