Games / DVD's

Sneeuw bij de Sprookjesboom…

alt

Bij de Sprookjesboom de Musical zijn we al geweest, maar de Film hebben we in de bioscoop gemist. Daarom is het nu extra gaaf dat Sprookjesboom de Film op dvd is verschenen. En deze eerste filmproductie van de Efteling werd nog wel binnen 2 weken bekroond met de Gouden Film (100.000 bezoekers in Nederland). Als ik de dvd dus in de speler steek, zijn de verwachtingen hoog gespannen. Ik kijk samen met mijn jonge zusje, want op de hoes staat ‘ook leuk voor de allerkleinsten’. Dat klopt wel, maar met haar drie jaar vond zij de ijsdraak en de heks best eng. Maar het verhaal is zo spannend en leuk, dat je dat alweer snel vergeet.

Het verhaal
In de film komen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Reus en Klein Duimpje midden in de zonnige zomer in het onbekende Winterland terecht. Zij brengen de ijskabouter Kluns terug naar huis… maar blijken opgesloten te zijn in Winterland. De sprookjesfiguren hebben het koud en willen terug naar hun Sprookjesbos, maar hiervoor moeten ze vijf kristallen vinden. Een spannende tocht volgt, waarbij Roodkapje de Wolf moet helpen, Reus betoverd wordt door de Heks en Assepoester iedereen blijft helpen. Grappig vond ik het toen Reus een harde scheet liet om de Wolf uit een grote ijsbal te bevrijden… En net als in alles sprookjes komt het hier ook weer goed dus heb ik aan het eind van de film lekker mee staan dansen op het feestlied. Oh ja, ook gaaf: Ali B. en Armin van Buuren hebben hun stem geleend voor de ijsfakir, ijsdraak en kabouter Kluns.
Na afloop van deze film van ruim een uur heb ik heerlijk in het bijgeleverde minikleurboekje zitten tekenen. Helemaal top dus deze dvd!