Games / DVD's

Wreck-It Ralph thuis

 

De film Wreck-It Ralph vond ik al gaaf om in de bioscoop te zien. Spannend en grappig tegelijk. Omdat ik films graag een paar keer kijk, hebben we nu de dvd gekocht. Ja, deze Disney-film is al verkrijgbaar op dvd. Zo kunnen mijn ouders ook genieten van Wreck-It Ralph. Waar de film over gaat? Ralph, een slechterik in een video game, wil niet meer slecht zijn… hij wil een held worden.

Wreck-it Ralph wordt een hilarisch arcade-game avontuur genoemd. Ralph is het zat om overschaduwd te worden door Fix-it Felix Jr., de held van de arcade-game waar ze beiden in zitten. Na jarenlang altijd maar weer het zelfde te doen en te zien hoe Felix alle eer krijgt, besluit Ralph dat hij er helemaal genoeg van heeft de slechterik te zijn. Hij neemt het heft in zijn eigen reusachtige handen en gaat op een groot game-avontuur dwars door alle gamewerelden heen om te laten zien wat je echt nodig hebt om de held te kunnen zijn.

Tijdens zijn grote avontuur ontmoet Ralph de harde meedogenloze Sergeant Calhoun uit de game Hero’s Duty en het irritante buitenbeentje Vennellope van Schweetz uit de zoete cart-racing game Sugar Rush, die weleens zijn grootste vriend kan zijn. Maar alles verandert als een dodelijke vijand wordt ontketend die de gehele arcadewereld en Venellope bedreigt. Krijgt Ralph het voor elkaar om zijn droom te verwezenlijken en de arcadewereld te redden voor het te laat is?