Games / DVD's

Voor echte Barbie-fans

Zondag 15 september was het zo ver: de eerste Barbie Fandag. Deze vond plaats in het pittoreske stadje Zeist. Op straat zag je bij aankomst dan ook een grote roze wolk van meisjes in prinsessenjurken in alle kleuren roze naar Slot Zeist lopen. We gingen in onze mooiste outfit vol spanning het Figi theater binnen. Daar lag het programma al klaar in een handig plastic hoesje, aan natuurlijk een roze Barbie keykoord. De film Barbie Mariposa en de Feeënprinses werd op deze speciale dag viermaal vertoond. Na eerst even rond gekeken te hebben in het sfeervolle theater in Barbie-stijl konden we de film om 11.30 uur bijwonen. Mijn nichtje en ik zaten op het puntje van onze stoel vol spanning af te wachten wat er komen ging. Wat een gave film! Zelfs mama vond deze Barbie-film erg leuk (nu hoop ik natuurlijk op de dvd). De film duurt wel 1,5 uur en dat is genieten.

Met Barbie op de foto

Daarna hoog tijd om met de levende Barbie op de foto te gaan. Ik kreeg van Hetcamerameisje.nl  meteen een geprinte foto mee die heel handig in het plasticmapje met het programma paste. Na een luxe roze taartje gingen we op naar Slot Zeist waar ze in de mooie paleistuin allemaal tentjes hadden staan waar de echte Barbie-fans hun haar konden doen, schminken, een mooie Barbie glittertattoo konden laten zetten of je nagels in mooie kleurtjes konden laten lakken. Wij stonden behoorlijk lang in de rij voor de nagelstudio. Tussendoor gingen we in de paleistuin nog op de foto voor een knalroze limo auto! Met roze gelakte nagels konden we nog net het eind van de balletles zien. Voor ieder kind was er wat wils. En het weer zat ook nog eens mee zodat deze fantastische dag dan ook druk bezocht werd.

 

Vanaf Slot Zeist gingen we nog weer in het theater kijken. Nog even spelen met het Barbiehuis, kleurplaten inkleuren en limo drinken terwijl we een stukje van een andere Barbie-film op dvd bekeken. Als verrasing hadden de mama’s een abonnement op het leuke Barbietijdschrift afgesloten en hebben we een nieuwe barbie geshopt in de Intertoys pop-up store. Joepie, een eigen Barbiepop om mee naar huis te kunnen nemen. Het was een fantastische dag, moe en voldaan droomde ik over  Mariposa en alle mooie Barbies. 

 

 

Nog even waar Barbie Mariposa en de Feeënprinses over gaat: Mariposa en haar harige vriendje Zee zijn terug in Barbie™ Mariposa en de feeënprinses. In dit magische avontuur wordt Mariposa™ benoemd tot ambassadeur van Fladderveld en moet ze eropuit om vrede te sluiten tussen haar feeënland en de rivaliserende kristalfeeën van Shimmervale. Mariposa™ maakt in het begin niet bepaald een goede indruk op hun koning, maar ze is al snel dik bevriend met zijn verlegen dochter, prinses Catania™. Als gevolg van een misverstand wordt Mariposa™ verbannen uit het feeënland. Ze gaat terug naar Fladderveld, maar als ze onderweg een slechte fee tegenkomen die van plan is de Glansvallei te verwoesten, gaat Mariposa™ direct terug om prinses Catania™ te helpen haar feeënland te redden. Met z’n tweeën laten de meiden zien dat je het beste vrienden kunt maken door zelf een vriend te zijn.