Games / DVD's

Nieuwe avonturen van oude bekenden

Mijn broer en ik maken nogal eens ruzie over wat we op televisie willen kijken. Ik vind bijvoorbeeld echte meidendingen leuk, zoals Strawberry Shortcake. Maar mijn broer Mees houdt meer van Mike de Ridder. Trouwens, dat vind ik ook wel spannend. We hebben thuis de afspraak dat we om beurten mogen bepalen wat we op tv kijken. Nu we de dvd’s van Mike en Strawberry hebben, gaat dat een stuk gemakkelijker.

Mike

Wat zou gaaf aan Mike de Ridder is? Hij maakt spannende avonturen mee met zijn drakenvrienden. Mike kleedt zich met een grappige machine heel snel om naar de middeleeuwen en schiet van een glijbaan af op zijn paard. En hij is nog in opleiding. Mike’s motto luidt: ‘Doe je best om te leven als een ridder!’, maar helaas lukt dat niet altijd. Op de dvd Mike de Ridder 3 - Magische Avonturen staan vijf vrolijke verhaaltjes, waarin bekende ridder-elementen als een zwaard, een koninkrijk en een heer voorkomen. Niet alleen voor jongens, maar ook zeker voor meisjes geschikt. Waarom? Er verschijnt een heuse prinses op het toneel! 

Strawberry Shortcake

Nu het woord prinses toch is gevallen… Dat zijn de meiden van Strawberry Shortcake niet, al zien ze er wel zo uit in deze extra lange editie van de kleurrijke, populaire animatieserie. In drie afleveringen, die samen één film vormen, bereiden ze zich voor op het Glimmerberry Bal. Maar voordat het feest kan beginnen, moet eerst de balzaal worden aangepakt. Want wat doet die kikker daar? Zoals altijd komen ze erachter dat samenwerken belangrijk is om te slagen.