Games / DVD's

Appen met Draak en Assepoester

Ik mag niet vaak op de iPad een spel doen, maar als het dan mag dan ben ik er ook niet meer af te slaan. Ik heb nu weer een ontzettend gave nieuwe app ontdekt. Of eigenlijk twee apps, uit het Sprookjesbos. Een Assepoester app en Draak app. Je snapt het vast al, de ene is voor jongens en de andere voor meiden. Ik test dus de app met prinses Assepoester, en zo voel ik mij ook weer even prinses (toen ik laatst in de Efteling liep, voelde ik mij namelijk ook een prinsesje). In de Assepoester app help ik Assepoester mee met de voorbereidingen voor een theekransje in het kasteel, door middel van vier verschillende interactieve spelletjes. Eerst versier ik haar glazen muiltje. Ik kan het allemaal kleuren geven en versiering. Als ik klaar ben, past Assepoester haar schoentje en ze is er blij mee. Dan ga ik door met een liedje zingen samen met de vogelvriendjes van Assepoester. Ik maak nog even een mooie vlecht in haar haar, en dan dek ik de theetafel. Dat is nog best even een lastig klusje. Maar super leuk, want ik houd van tutten.

Stoere draak

Mijn broer Mees is al 8, maar hij wil best de Draak app testen (de apps zijn bedoeld voor kids tussen 4 en 6 jaar). Hij helpt Draak mee om de schat te beschermen of hij probeert juist de schatkist bij hem weg te halen. Avontuurlijke schatbewakers spuwen in deze app vuur net als Draak of vliegen door de lucht en verzamelen alle verdwenen munten. Aan de hand van aanwijzingen van Sprookjesboom word je speler door de vier verschillende spelletjes geleid.

De Sprookjesboom Draak en Assepoester apps zijn verkrijgbaar in de talen Nederlands, Duits en Frans en voor smartphone en tablet te downloaden via de App Store (iOS) voor €1,79.Wil je eerst nog een voorproefje? Bekijk dan de filmpjes: de Draak app en de Assepoester app.