Games / DVD's

Steengoede film

The LEGO Movie, de eerste echte bioscoopfilm van Lego, is ronduit Gaaf! Ik zag ‘m met mijn vrienden in de bioscoop en vanaf 18 juni is de film verkrijgbaar op 3D Blu-ray, Blu-ray en DVD. Dan ga ik er nog veel vaker naar kijken. Want de familiefilm is spannend, grappig, lief, heel herkenbaar (ik zie heel veel bouwwerken die ik ook kan maken met mijn Lego) en bovenal leerzaam. Hoezo leerzaam zal je denken? Nou, dat je met de steentjes moet spelen en je fantasie de vrije loop moet geven… en dus niet Lego blokjes aan elkaar moet lijmen!

Emmet

De film gaat over Emmet, een doorsnee, braaf LEGO® mini-figuurtje, dat door een misverstand wordt aangezien als de ‘speciale’ die de wereld komt redden. Je snapt het vast al, hij belandt in een spannend avontuur waar ook batman, superman en vele andere helden in voor komen. De film zit geweldig goed in elkaar. Ouders herkennen veel en mijn vader keek de eerste keer vol verbazing… hoe hebben ze deze 3D computeranimatie gemaakt?!

Deze wereldwijde kaskraker is voor het eerst verkrijgbaar als Ultra Violet, waarmee je de film op alle devices  (PC, tablet, smartphone)  overal en wanneer je maar wil kunt bekijken. Ik geniet ook van de vele extra’s op mijn DVD. Vooral die sing-along van Everything is awesome swingt lekker. Het bonusmateriaal op een Blu-ray is trouwens meer uitgebreid met o.a. : Muziekvideo: Batman is een ware kunstenaar – deze superheld toont jou zijn donkere kant (niet echt!) in deze zelfgemaakte – ehm… 100% professioneel ogende – muziekvideo; Enter the Ninjago; LEGO tot leven brengen; Build Emmet’s car – zie het en bouw het!