Games / DVD's

De Romeinse Lusthof

De bioscoopfilm De Romeinse Lusthof draait vanaf 17 december 2014 in de bioscoop, maar ik weet eigenlijk al hoe het verhaal gaat. Ik speel namelijk al sinds eind november de game op Nintendo 3DS. Met de eerste officiële Asterix-game Asterix – De Romeinse Lusthof – speel ik als Asterix, Obelix en Idefix. Lekker wat rondlopen in het Gallische dorpje, jagen op wilde everzwijnen, tussendoor red ik het bos van de Romeinse indringers en natuurlijk vergeet ik niet om genoeg magische drank te brouwen om van de overwinning verzekerd te zijn. Bij Toutatis!

Rome

In Asterix – De Romeinse Lusthof heeft Julius Caesar een nieuw plan bedacht om zich voor eens en voor altijd van de ontembare Galliërs te ontdoen. Hij laat een nieuw Rome bouwen rond het dorp van de Galliërs, genaamd 'De Romeinse Lusthof', om ze zo te verdrijven. Ondanks het plan van Asterix en Obelix om de bouw te stoppen, krijgt de nieuwe stad toch vorm. Langzaamaan nemen de Romeinse burgers het gebied van de Galliërs over en natuurlijk ontstaat er chaos in het dorp. Lukt het Asterix en Obelix om Caesar te stoppen? 

 

Vijftig jaar na diens geboorte blijft Asterix de Galliër populairder dan ooit en mag hij optreden in zijn eerste computergeanimeerde langspeelfilm die op 17 december in de bioscoop verschijnt. De videogame, gebaseerd op dezelfde licentie, is verkrijgbaar vanaf 28 november 2014 op de Nintendo 3DS.