Games / DVD's

Met Harry door Zwijnstein

Echt gaaf! Ik krijg via Warner Bros Games de Nintendo Wii game van Harry Potter Jaren 1-4 toegestuurd om te testen. Het blijkt de Collectors Edition te zijn waar ik samen met Harry de eerste vier jaren ga meemaken. Ik ben zelf acht jaar en helaas heb ik de Harry Potter boeken nog niet gelezen en ook heb ik de films niet gezien. Toch start ik de game en beland in de LEGO-wereld van Harry Potter. Ik start maar eens met iets bekends en dat is Lego-blokjes stapelen en puzzzelen, maar dan kom ik in de Wegisweg. Wat is dat? Ik begrijp het helemaal niet. Wat moet ik doen en ik snap het verhaal ook niet. Papa zegt dat ik de eerste Harry Potter film eens moet bekijken. Hup, een bak popcorn erbij en kijken maar. Ah, oei, best spannend.

Op je bezem vliegen

Kijk, nu snap ik het verhaal in ieder geval wel. Ik ga samen met papa gamen en we komen zo door de Wegisweg. Ik zie een trol! Oh het is Hagrid. Oeps. Ik spring in het rond door Zijnstein en ik volg er lessen samen met Ron en Hermelien. Harry moet leren toveren en samen met Hagrid kom ik een heel eind. Even op mijn bezem een stukje vliegen, oh ja… zwerkballen. Een vooral veel springen en een toverdrankje mixen. En dat allemaal met Lego. Mijn vader begrijpt niet veel van de game. Hij moet het vaker spelen… Ik oefen wat spreuken en ik voel mij echt Harry Potter. Deze game is gaaf. Wat tof dat er vier jaren te spelen zijn. De verpakking van de Wii game is ook echt cool. Het is een stevige kartonnen doos met aan de zijkant de bekende gekleurde Lego-blokjes. In de doos zit zelfs een bonus disc én twee Lego-stenen. Ik ga snel uitzoeken wat ik daar mee kan doen…

Mees maakt zelf aantekeningen over de game. Hij schrijft: “Harry Potter is heel leuk. Je kan toveren en de Wegisweg is heel makkelijk, maar de bank is mijn favoriet. Ik vind het leuk!