Games / DVD's

Mees Kees op de Planken op dvd

In december 2014 zijn wij met het gezin naar de bioscoopfilm Mees Kees op de Planken geweest. Wat een gave film! Voor die tijd hadden we nog even de dvd’s van Mees Kees en Mees Kees op Kamp gekeken. Wat moeten wij altijd lachen om schoolhoofd Dreus (Sanne Wallis de Vries zet haar zo fantastisch neer) en Mees Kees (Willem Voogd) is natuurlijk de coolste leraar die je kunt verzinnen. De films en verhalen zijn gewoon cool.

Op de Planken

Meer dan 500.000 mensen hebben Mees Kees op de Planken, de derde film (en volgens zeggen de laatste) in de bios gezien. Sep en Tobias en eigenlijk de hele klas van Mees Kees is favoriet. Wat voor ons nog specialer is: de moeder van Mees Kees woont in Castricum. Gaaf voor Kinderen liet al eerder weten dat wij iedere dag op weg naar school langs het huis van Mees Kees fietsen. En ook het parkje waar Harley en de hond van Marie Louise worden uitgelaten. Ook in de derde film zien wij weer bekende plekjes in Castricum én Egmond.

Het goede nieuws nu: Mees Kees op de Planken is vanaf 18 maart 2015 op dvd en blu-ray verkrijgbaar! Het verhaal ken je misschien al, maar even kort een refresher: de leukste stagiair van Nederland, Mees Kees, gaat met zijn klas een toneelstuk maken. De klas heeft er helemaal zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt de klas iets anders, iets dat er toch een beetje op lijkt…  Improviseren, noemen zij het. De senioren van het huis waar het toneelstuk zal plaatsvinden helpen ook mee. Tot, Dreus er achter komt… Wat ik zo gaaf vind aan deze film is de weerspiegeling van veel leerlingen, naar jong en oud. De tweeling zie je ook in de kleuterklas en in het seniorenhuis. Je ziet ook Aukje en Fred als ‘volwassenen’. Deze film willen wij veel vaker kijken. 

 

AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag de dvd van Mees Kees op de Planken weggeven. 

 

Maak kans op de dvd Mees Kees op de Planken.

Vermeld voor 22 maart 2015 ‘het laatste’ nieuws wat je kunt vinden op www.meeskees.nl.

Volgers op Gaaf voor Kinderen Facebook maken nog een kansje extra. Daar word 1 extra dvd verloot.

Meer winnen? Kijk bij Prijsvragen voor Kinderen.