Games / DVD's

Smurfendorp bouwen

Het nieuwe Nintendo 3DS spel de Smurfen is leuk, maar ook een beetje lastig. Vooral het hout snijden gaat moeilijk. De game begint met het bouwen van het dorp. Alles in het Smurfendorp is kapot en aan jou om het op te bouwen. Wie zal het kapot hebben gemaakt? Gargamel en zijn gemene kat Azrael.

Het is even uitzoeken hoe ik aan de grondstoffen kan komen. Ik ga dus hout snijden en metselen. Ik ben net een bouw-Smurf. Grote Smurf komt af en toe kijken. Als je langer doorspeelt komt Smurfin ook misschien wel langs. Zij reken er op dat ik het dorp weer mooi maak. Ik verzamel hout, bakstenen en steen. Dat allemaal terwijl Gargamel mij probeert te grijpen en al het opgebouwde te vernietigen.

Minigames

Het opbouwen van het Smurfendorp heeft natuurlijk even tijd nodig. Net als in het echt. Tussendoor komen de Smurfen kijken en dat is soms grappig. Ze maken muziek of koken wat. Er zijn ook minigames in het spel, zoals verstoppertje spelen of een muziekwedstrijd. In totaal zijn dat er twaalf minigames. Ik help die Smurfen graag om alles weer aan kant te maken. Het is een gave game als je van de Smurfen houdt en een beetje handig bent op de 3DS. Dat 3D blijf ik ook ontzettend leuk vinden!