Games / DVD's

Zootropolis, laat je droom uitkomen

Wij zagen de trailer van de nieuwste Disney film zowel in de bioscoop als thuis op tv. Wauw, Zootropolis is een must see. Check de trailer maar om te kijken of ik gelijk heb.
Optimistische officier Judy
In de trailer spreekt de luiaard die héél langzaam een stempel zet mij aan. Ik ben dol op luiaards, maar ook op konijnen. En laat dat nou net een hoofdrolspeler in de film zijn. Ik geef je kort het synopsis: Zootropolis is een waanzinnige, kleurrijke en moderne mega-stad mét dieren. Er zijn verschillende wijken zoals de chique Sahara Square en het ijskoude Tundratown. Hier leven roofdier en prooi in harmonie samen. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Toch is het voor de optimistische officier Judy Hopps niet zo makkelijk als het eerste konijn bij het politiekorps vol grote, stoere dieren. Zij is vastberaden om zichzelf te bewijzen en grijpt de kans aan om een mysterieuze zaak op te lossen. Zelfs als dat betekent dat ze moet samenwerken met de welbespraakte, sluwe vos Nick Wilde. Gaat dit goed aflopen? Vast wel want in de trailer hoor je “wat voor diersoort je ook bent, verandering begint bij jou”.

 

Film gezien!

Zootropolis draait vanaf 17 februari 2016 in de Nederlandse bioscopen en Gaaf voor Kinderen mocht deze film op een bijzondere locatie bekijken. Namelijk in Hoofddorp bij Disney in huis, in de bios. Met een drankje bij de hand bekijken wij de film. Het ene moment zitten we op het puntje van onze stoel en zeker twee keer is het net iets te spannend voor Pien van 7 jaar. Het mag dan wel een tekenfilm zijn, het avontuur is zo waanzinnig mooi neergezet door Disney dat je wordt meegezogen in het verhaal en dan kan een wilde panter best eng zijn... Het verhaal is dus mooi en spannend tegelijk. Wat zo mooi is? Dat een konijn als Judy haar droom waarmaakt. Dat is meteen ook de les in deze Disney-film. Maar wij zien meer, ook meer dan die spannende momenten. In ZooTropolis gaat het ook om gelijkheid en elkaar respecteren. Alle dieren, van konijn tot schaap en van sterke panter tot luiaard zijn belangrijk in de samenleving. Veroordeel niemand en doe ze zeker geen kwaad (in de film wordt een gif gemaakt waardoor wilde dieren weer wild worden). Gaaf voor Kinderen kan er een mooie analyse op loslaten met dieperliggende ideeën, maar ZooTropolis is vooral een gave film met waanzinnige mooie animaties. Wij gaan met plezier nog een keer naar deze film, nu in 3D.