Games / DVD's

Disney-figuren tekenen

Heb jij een Nintendo 3DS? Oh yes! Ik wel en ik ga deze zomer leren tekenen. Niet zomaar tekenen, nee Disney-figuren tekenen. Op 15 juli is Disney Art Academy, exclusief voor de Nintendo 3DS-systemen, namelijk verschenen en met dit programma kan ik gemakkelijk te begrijpen lessen volgen om meer dan 80 personages van Disney en Pixar in 2D te leren tekenen. Ik heb Dory meteen geprobeerd en wat is dat gaaf!

Teken Elsa, Nemo en Simba
Je kunt het zo gek niet bedenken of de personages zijn te vinden en te tekenen. Denk aan Mickey Mouse, Nemo uit Finding Nemo, Elsa uit Frozen, Buzz Lightyear uit Toy Story en Simba uit The Lion King. Ze komen tot leven op het scherm. Leer schetsen, schilderen en tekenen. Met behulp van negen gereedschappen - waaronder pastelkrijt, paintbrushes en stiften - kun je je innerlijke artiest de vrije loop laten in lessen die zijn gebaseerd op de art en animaties van Disney. Elke les leert je stap-voor-stap hoe je een bepaald personage kunt tekenen. Wat begint met een paar lijnen en vormen, verandert geleidelijk in een bekend personage dankzij jouw nieuwe tekenvaardigheden! Als je wilt stoppen terwijl je tekening nog niet is voltooid, kun je je les opslaan zodat je er later weer mee verder kunt gaan.

 

 

Aan de slag… en maak je werk nog mooier met het magische penseel, een nieuw gereedschap in de Art Academy-serie. Met het magische penseel kun je effecten als sterren, bubbels en glitter toevoegen aan je meesterwerken.
Terwijl je tekenvaardigheden verbeteren en je steeds meer Disney- en Pixar-personages maakt, kun je je creaties ook met anderen delen. Daarvoor kun je binnen de game verbinding maken met internet en de Nintendo 3DS-afbeeldingssoftware gebruiken om je afbeeldingen te delen via Miiverse of social media.


Voltooid artwork kun je ook opslaan op de SD-kaart van je Nintendo 3DS-systeem, zodat je je creaties kunt overzetten naar een computer om ze te printen. Die mogelijkheid kunnen ouders uiteraard ook gebruiken om de kunstwerkjes van hun kinderen te printen. Nintendo 3DS-site: www.nintendo3ds.nl.