Games / DVD's

Creatief gamen

Laten we eerlijk zijn. Na de Wii kwam er bij ons thuis een Xbox360 en toen zoonlief tiener werd wilde hij een andere game console. Dan heb je doorgaans de keus uit een PlayStation of Nintendo Switch. Hij koos voor een PlayStation 4 en hij is daar enorm blij mee.
Maar, reviews over de Switch vielen hierdoor voor ons af. En dat is jammer! Dat bleek voor ons zeker toen wij vorige week bij een Nintendo presentatie waren (mét Mario!) waar zowel Super Mario Party gespeeld kon worden als Nintendo Labo uitgeprobeerd kon worden. Het was een succes bij de twee testmeiden. Vooral het eerst kunnen ‘knutselen’ en dan gamen was een succes.


Genomineerd
Dat niet alleen de twee testers Labo leuk vinden, blijkt ook wel uit de nominatie van het Mixpakket voor Speelgoed van het Jaar 2018 in de categorie 10 en 11 jaar. De vakjury van Verkiezing Speelgoed van het Jaar, bestaande uit een pedagoog, ontwikkelingspsycholoog, journalisten, inkopers, en speelgoed- en spellendeskundigen, heeft het pakket uitgebreid getest en beoordeeld op onder andere speelwaarde, originaliteit en technische kwaliteit. 
Ontwikkelingspsycholoog Ger Ramakers, die betrokken was bij de beoordeling van het product, geeft de volgende toelichting op de nominatie: “De toegevoegde waarde van Nintendo Labo zit vooral in de bouwpakketten. Aan de hand van de instructies op de Nintendo Switch worden de kartonnen onderdelen in elkaar gevouwen tot een driedimensionaal eindproduct. Dat vraagt en bevordert ruimtelijk inzicht, nauwkeurig werken, concentratie en vooral volgehouden aandacht en doorzettingsvermogen.”


Interactief
Nintendo Labo is een nieuwe lijn van interactieve bouw-, speel- en ontdek-ervaringen, ontworpen om creatieve geesten en speelse harten te inspireren. Samen met het Nintendo Switch-systeem bieden de Labo-pakketten de tools en technologie om leuke doe-het-zelf-creaties te maken en je creaties tot leven te wekken met verschillende games.
Mixpakket
Met het mixpakket kunnen spelers vele verschillende Toy-Con maken, inclusief een modelauto, hengel, huis, motor en piano. Spelers kunnen een molen en draad voor de vishengel aan elkaar bevestigen, het schattige wezen in het huis verzorgen, racebanen maken om overheen te racen met de motor, en meer.
Robotpakket
Creëer een draagbaar robotpak, inclusief rugzak en vizier, waarmee je op het scherm een enorme robot kunt besturen. Vernietig gebouwen en UFO's in de robotstand, maak geluidseffecten voor de robot in de robotstudio, of pas de robot aan in de hangar. Met een extra Nintendo Labo robotpakket en tweede set Joy-Con kunnen spelers zelfs vechten tegen een vriend – hiervoor is één Nintendo Switch-systeem nodig.

 
Voertuigenpakket
Maak een auto, vliegtuig of duikboot. Elk van de drie voertuigen in het Nintendo Labo voertuigenpakket biedt een andere ervaring, met unieke besturingselementen en speciale acties. Spelers kunnen met de duikboot bijvoorbeeld een grijphaak schieten, met het vliegtuig rollen en raketten schieten en met de auto wheelies uitvoeren en wapens gebruiken. Deze acties zullen goed van pas komen bij de vele mogelijke activiteiten die spelers in de kleurrijke en uitgestrekte spelwereld kunnen ontdekken.
Het interactieve doe-het-zelf-pakket bevat materialen om verschillende unieke Toy-Con mee te bouwen, inclusief een auto, vliegtuig, duikboot, spuitbus en twee sleutels. Het wisselen tussen deze voertuigen gaat snel en handig, spelers hoeven alleen maar de Toy-Con-sleutel te verwisselen om hun tocht over land, door de lucht of door het water te vervolgen.