Games / DVD's

Gamen met Asterix & Obelix


De striphelden Astrix en Obelix kennen wij vooral uit hun stripboeken. Anno 2018 zijn Astrix, Obelix, Idefix en al hun vrienden nog altijd ‘in’. Sterker nog, eind november is er een supergave game verschenen en vanaf 12 december draait Asterix: Het Geheim van de Toverdrank in de bioscopen.
Strijden
De GaafvoorKinderen-tester laadt op zijn PlayStation 4 met een code de nieuwste game, met in de hoofdrol de twee striphelden Asterix en Obelix.
“In Asterix & Obelix XXL 2 moeten de kleine, slimme Asterix en zijn onafscheidelijke metgezel Obelix uitvogelen waar de druïde Panoramix is gebleven. Je kunt 6 werelden ontdekken en de kwaliteiten van zowel Asterix als Obelix gebruiken door tussen de karakters te wisselen.”

Dat klinkt als een makkelijke game klus, maar in de praktijk blijkt toch wel even wat uit te vogelen (lees: half uurtjes achter de game console doorbrengen). Onze tester vertelt: “Je gaat in de Asterix en Obelix game vechten tegen de Romeinen. Je krijgt er helmpjes voor als beloning, dan moet je de Romeinen wel killen. Je krijgt ook andere beloningen uit een automaat. Ik ben al best even bezig met deze game maar ik loop steeds vast. Je ziet dan iemand met een touw in een opgesloten ruimte. Obelix moet daar naar toe maar past niet door de smalle gang. Hij kan ik er niet langs met zijn dikke buik. Ik kan nog niet vinden hoe ik daar naar toe moet in de game. Ik moet dus snel verder…”

Hij moet dus nog echt gaan uitvinden hoe je de unieke krachten van Obelix kunt gebruiken.
Engels gesproken en Nederlands ondertiteld
De game Asterix & Obelix XXL 2 ziet er prachtig en kleurrijk uit met graphics, het avontuur is spannend en niet zomaar snel uitgespeeld. Er komen gekke geluidjes bij. Het is wel Engels gesproken, maar Nederlands ondertiteld.
Echt gaaf om te spelen!
 
 
De game
Het dorp is een chaos; de druïde Panoramix is verdwenen. Het lijkt net alsof Panoramix de Galliërs heeft verraden en zich heeft aangesloten bij Julius Caesar en de Romeinen. Waar is de druïde gebleven en wat is er gebeurd? De helden Asterix en Obelix staan klaar om een zoektocht te starten en dit mysterie tot op de bodem uit te zoeken!
In het avontuur kan je 6 verschillende werelden ontdekken. Wissel af tussen het spelen met Asterix of Obelix om gebruik te maken van hun unieke krachten.
 
Speciaal voor de feestdagen is de game verkrijgbaar in twee bijzondere edities:

• Limited Edition: deze gelimiteerde oplage bevat naast de game ook figurines van Asterix, Obelix en Idefix. Deze editie is verkrijgbaar op Nintendo Switch, PlayStation 4 en Xbox One.

• Collectors Edition: de game in een collectors box inclusief een T-shirt, 2 lithografieën en een 15 cm groot beeld van Asterix. Deze editie is verkrijgbaar op Nintendo Switch en PlayStation 4.
 
Bekijk de trailer van de game Asterix & Obelix XXL 2 - https://www.youtube.com/watch?v=bH1eSjAQrIg