Games / DVD's

Virtual reality met Nintendo Labo

Heb jij een Nintendo Switch? Lees dan vooral verder…
Er is namelijk een nieuw pakket gelanceerd, half april 2019. Een VR-pakket.
Virtual reality klinkt niet alleen gaaf, het ís gaaf om met je game console te ontdekken.
Bouwen en spelen
Schiet op aliens, voed nijlpaarden, schilder als een olifant, vlieg op de rug van een vogel en beleef nog vele andere gezinsvriendelijke virtual reality-ervaringen in Nintendo Labo: VR-pakket. Dit pakket combineert de fysieke en digitale gameplay met eenvoudige VR-technologie.
Om die virtual reality-ervaring te krijgen moet je wel eerst aan de slag. Bouwen maar! Vouw en bouw van het harde karton de van verschillende Toy-Con-creaties, zoals de knaller, een olifant, bril of windpedaal.

Samen delen
Alle games en ervaringen in het Nintendo Labo: VR-pakket zijn ontworpen om met anderen te delen. Door om beurten te spelen, kan iedereen in de kamer meedoen en lachen om elkaars reacties. Sommige games laten zelfs spelers die niet in de Toy-Con-VR-bril kijken meedoen met de on-screen-ervaring. Als een speler bijvoorbeeld de in-game oceaan verkent en foto’s maakt met de Toy-Con-camera, kan een andere persoon in de kamer de Toy-Con-snorkel dragen en voor de camera gaan staan om een vis met grote ogen naar de speler met de VR-camera te laten zwemmen. 
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen geeft een Nintendo Labo: VR-pakket weg. 

Verschillende manieren om je Labo-ervaring te beginnen
Het Nintendo Labo: VR-pakket is nu verkrijgbaar in twee uitvoeringen: een uitvoering met alle Toy-Con-creaties en een uitvoering waar minder Toy-Con-projecten in zitten:
•             Nintendo Labo: VR-pakket: het complete Nintendo Labo: VR-pakket bevat de Nintendo Switch-software en materialen om alle zes Toy-Con-projecten te kunnen bouwen: de Toy-Con-VR-bril, de Toy-Con-knaller, het Toy-Con-fototoestel, de Toy-Con-vogel, het Toy-Con-windpedaal en de Toy-Con-olifant. Ook zitten er een schermhoes en veiligheidskap in het pakket. Deze uitvoering is geschikt voor kinderen en gezinnen die de volledige VR-ervaring willen beleven.
•             Nintendo Labo: VR-pakket – Starters + knaller: de starters bevat de Nintendo Switch-software en alle materialen om de Toy-Con-VR-bril en Toy-Con-knaller te kunnen bouwen. Ook zijn de schermhoes en veiligheidskap inbegrepen. Met de starterset heb je een prima basis om de VR-wereld van Nintendo Labo te ontdekken.

Op 26 april zijn nog eens twee gratis software-updates verschenen, voor Super Mario Odyssey en The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Zo kun je in Super Mario Odyssey drie nieuwe minimissies spelen om diverse doelen te halen in drie bekende rijken.

Ook kun je The Legend of Zelda: Breath of the Wild als nooit eerder beleven door de uitgestrekte wereld van Hyrule vanuit een VR-perspectief te verkennen.
Maak kans op een compleet Nintendo Labo: VR-pakket!
Bekijk de trailer via: https://www.nintendo.nl/

Vraag: Welke gameplay en dus welk kartonnen figuur/creatie in het pakket lijkt jou het leukst om te bouwen en te spelen? (en waarom?)

Karin R uit Soest wint het pakket voor haar Super Mario-fan.