Games / DVD's

Review: FIFA 21

Vanaf begin oktober werd er uitgekeken naar de dag van release van ‘dé game van het  jaar’ (volgens de 14-jarige). We hebben het natuurlijk over FIFA 21.

De game is nu drie dagen in huis en er zitten al heel wat uren voetbal in de benen… of duidelijker gezegd, in de vingers op zijn controller.

De puber is niet zo’n schrijver, maar een review over FIFA 21 maakt hij maar al te graag. Hij schrijft dit:

“FIFA is een spel wat al heel lang bestaat en elk jaar komt er weer een nieuwe versie van uit. Dit jaar is er tegenover FIFA 20 niet heel veel veranderd, maar een paar dingen zijn toch veel fijner geworden.

Zoals het spelen zelf, het werkt veel sneller. Je kan beter passen en schieten, want de game voert het elk jaar weer sneller uit. Het hoofdmenu is ook helemaal veranderd en het is donkerder geworden, zodat het fijner kijkt.

Wat ook bijzonder en anders is dat, dit keer de trucjes die je kan doen zijn veranderd. En wat het nog beter maakt dan de andere jaren is dat alle spelers aan het begin al goedkoper zijn dan in andere FIFA versies. Je krijgt meer geld van FIFA om die spelers te kopen.

Team van de week

Er komt ook weer elke week een nieuw team van de week, dat zijn de spelers die in die week het best hebben gepresteerd. En nieuwe squad building challenges, dan kan je spelers/pakketjes krijgen door een team die voldoet aan bepaalde eisen in te leveren. En dan krijg je een speler of een pakket dat je team verbeterd.

En zoals elke jaar kan je ook weer een eigen spelers of manager carrière beginnen, dan kan je een club uitkiezen waar jij de baas van bent en die naar de wereldtop helpen. Maar het leukste vind ik het om je eigen ultieme team te creëren en dat je je creativiteit er in kwijt kunt. Je kan elke speler over de hele wereld in je team zetten en een eigen manager kiezen!

Er zijn ook weer nieuwe icons in het spel gebracht zoals Petr Cech de oude keeper van Chelsea en Samuel Eto'o de oude spits van fc Barcelona.

Ik ga snel weer verder spelen en samenwerken via mijn PlayStation met mijn vrienden. Want ook dat is gaaf met FIFA, je houdt contact met anderen en strijdt samen (of tegen elkaar).”

Virtueel veld

"Samen spelen met vrienden en familie is een groot deel van wat het spelen van EA SPORTS FIFA zo leuk maakt en dit jaar hebben we een aantal manieren toegevoegd om samen te werken op het virtuele veld in VOLTA FOOTBALL en FUT," aldus Aaron McHardy, Executive Producent bij EA SPORTS FIFA. "We hebben ook totaal nieuwe functies toegevoegd aan Career Mode, waarbij we nadrukkelijk geluisterd hebben naar de concrete feedback die we van onze spelers hebben gekregen, om een ervaring op te bouwen die ze in staat stelt elk moment te managen en hun favoriete team vanaf het begin van het seizoen naar voetbalglorie te brengen."

Carrière modus

Dit jaar zorgen nieuwe innovaties, die aan het speltype Carrière toegevoegd zijn, voor meer diepgang in wedstrijden, transfers en trainingen, met meer manieren dan ooit om de teamgroei te sturen en het voor spelers gemakkelijker te maken om aan hun managerscarrière te beginnen. Functies zoals de Interactieve wedstrijdsim en Spelerontwikkeling zijn belangrijke hulpmiddelen om je seizoen te managen, terwijl de verbeterde AI van de tegenstander nieuwe systemen biedt die een beter geïnformeerde besluitvorming van de AI creëren bij het mandekken, tackelen, passen en dribbelen.

Next-level gaming

Fans kunnen ook profiteren van de kracht van next-level gaming met 'Dubbele versie' voor de nieuwe generatie consoles waarmee spelers hun exemplaar van FIFA 21 zonder extra kosten kunnen upgraden van PlayStation 4 naar PlayStation 5 of van Xbox One naar Xbox Series X. Alle in VOLTA FOOTBALL en FIFA Ultimate Team geboekte voortgang wordt eveneens overgezet, dus fans kunnen hun FUT-club en meer van de ene generatie consoles meenemen naar de volgende. Consoles zonder schijfstation vereisen digitale rechten om te upgraden.

Gedurende het hele seizoen zullen FIFA-spelers die lid van EA Play zijn Seizoenaanvang-ERV-boosts voor FIFA Ultimate Team, terugkerende FUT-tenues en itembeloningen voor stadionaanpassingen ontvangen plus ook nog eens 10% korting op FIFA-punten. Ga naar ea.com/nl voor meer informatie.