Games / DVD's

Met z’n allen dansen

Just Dance 2021 is er sinds half november 2020 en er werd aan GaafvoorKinderen.nl gevraagd of zij deze dans-game wilden testen. We hebben een PlayStation 4, maar we dachten dat we niet de benodigde dans-afstandsbedieningen voor in huis hadden. Wat blijkt… Je kunt van een telefoon een controller maken met de Just Dance Controller App. Handig!


Dansen maar!
Wat Just Dance zo gaaf maakt, is natuurlijk het dansen op zich. Op de meest toffe nummer. Maar ook: je kunt met zes spelers tegelijk op Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One of Stadia spelen en dansen. Ideaal dus om samen een gezellige avond digitaal te dansen met elkaar.
Just Dance is een gaaf cadeau in de feestdagen of voor een verjaardag én voor ons de perfecte game tijdens oudejaarsavond. Wat zullen we swingen op de klanken van ‘Dance Monkey’ van Tones And I, ‘Samba de Janeiro’ van Ultraclub 90 en ‘All the good girls go to hell’ van Billie Eilish. Om er maar een paar te noemen. Voetjes van de vloer… en we zingen ook keihard mee.


Just Dance biedt spelers al jarenlang de kans om samen te dansen op de grootste hits. Ook dit jaar pakt de game weer groot uit, met maar liefst 5 verschillende gamemodes. En dat hebben we getest! Maar eerst nog een paar weetjes voor we vertellen wat er nou zo gaaf is aan dansen met Just Dance.
Weet je dat…
Just Dance is een enorm wereldwijd entertainmentfenomeen met meer dan 135 miljoen spelers en meer dan 70 miljoen verkochte exemplaren.
In de 2021 versie zijn klassieke Just Dance gamemodi teruggekeerd, zoals de ‘Kids Modus’, de ‘Sweat Modus’ en de ‘Coöp Modus’. De eerste genoemde, de Kids, is echt gaaf voor jonge kinderen en bevat acht nieuwe, kindvriendelijke nummers en dansjes. De Sweat Modus betekent: sporten. Start een eigen routine met de Sweat Modus en blijf gemotiveerd door het bijhouden van verbrande calorieën en de tijd die is gedanst. De functie Coöp doe je natuurlijk met elkaar. Samen sta je sterk! Dans met vrienden en combineer scores om uiteindelijk de hoogste score te behalen. 

 


Let’s dance
Wij hebben Just Dance 2021 gedownload zowel als app om te gebruiken als controller als in de PS4. Let’s dance! Er staan meer dan 40 nieuwe nummers voor ons klaar. Moeilijk kiezen, maar we starten met ‘Don’t Start Now’ van Dua Lipa. Joepieeehhhh. Op onze Insta Stories kun je ons regelmatig zien dansen! Eén van onze favorieten: ‘Que Tire Pa Lante’ van Daddy Yankee.
Wij vinden de quickplay-modus waardoor je nog sneller kan beginnen met dansen heel handig en we zoeken de afspeellijst in het startmenu. Nu vinden wij het vooral nog tof om thuis met elkaar te dansen, maar een komt een tijd dat het nieuwe er af is en niet iedereen van het gezin mee wil doen. Dan is er de World Dance Floor. Hiermee daag je andere spelers over de hele wereld uit voor toernooien en swing je met andere dansers van een vergelijkbaar niveau. Echt supergaaf. Bovendien, kun je met deze game flink bewegen en dat is goed!

 

Yeah, wil jij ook dansen op de nummers van Just Dance 2021, zoals ‘Señorita’ van Shawn Mendes & Camila Cabello, ‘Blinding Lights’ van The Weeknd en ‘Without Me’ van Eminem?

Nog een weetje:
Just Dance Unlimited – Geniet het hele jaar door van meer en nieuwe content met een enorme catalogus van meer dan 550 nummers dankzij Just Dance Unlimited, de dans-on-demand-streamingservice. Elk exemplaar van Just Dance 2021 bevat tevens een maand gratis toegang tot deze service.