Games / DVD's

Gespeeld: EA SPORTS F1 23 Champions Edition

Iedere F1 liefhebber en gamer kijkt uit naar de release van F1 23 (en natuurlijk naar FIFA). Sinds vrijdag 16 juni 2023 is ‘ie er hoor! En de tiener in the house heeft al heel wat uurtjes achter het racestuur gezeten. Eigenlijk heeft hij geen tijd om een review te maken (grapje).

In het kort:

Van de terugkeer van de verhalende spelmodus Braking Point tot nieuwe Precision Drive™ Pad-technologie en verbeterde besturing: EA SPORTS™ F1® 23 zit boordevol nieuwe features. Daarnaast bevat de game ieder team, iedere coureur en alle circuits uit het 2023 FIA Formula One® World Championship.

Volgens de tiener:

“In deze nieuwe F1 game zijn veel nieuwe dingen, zoals bekende en nieuwe personages in het nieuwe Braking Point verhaal met Aidan Jackson in zijn nieuwe team. Hoe dat gaat aflopen zijn we allemaal benieuwd naar. Braking Point 2 focust zich op het leven van de jonge Aidan Jackson en zijn aartsrivaal Devon Butler. In dit hoofdstuk van het verhaal worden de coureurs teamgenoten in het nieuw gevormde raceteam Konnersport Butler Racing Team.

Maar een nieuwe belofte doet ook haar intrede: Callie Mayer. Callie is de allereerste vrouwelijke winnaar van het F2™ World Championship en doet een gooi naar het bereiken van de Formula 1. Er staat veel op het spel en ze zal belangrijke beslissingen moeten nemen die invloed hebben op haar Performance en Reputation. Daarnaast zijn er via Callie extra doelstellingen en beloningen tijdens twee hectische seizoenen vrij te spelen. 

Wat ook nieuw is in deze game zijn de nieuwe circuits dit zijn: het Losail International Circuit in Qatar en het Las Vegas Street Circuit in de Verenigde Staten. Supergaaf om daar nu te racen!

En zoals vaak met nieuwe games is het veel realistischer geworden. De career mode is ook weer veranderd, dat is zo mooi geworden en veel realistischer!”

Officiële videogame

EA SPORTS™ F1® 23 is een officiële videogame van het FIA Formula One World Championship™. F1® 23 is nu verkrijgbaar voor PlayStation®5, Xbox Series X|S, PlayStation®4, Xbox One en PC via de EA App, Epic Games Store en Steam.

Niet alleen is de besturing geüpgraded met behulp van feedback van echte F1-teams, maar ook bevat F1® 23 Precision Drive™-technologie. Hiermee scheuren spelers die de game met een gamepad besturen nog authentieker en realistischer over het circuit. Alle circuits uit het 2023-seizoen, inclusief het Las Vegas Sprint Circuit en het Losail International Circuit in Qatar, zijn gedetailleerd nagemaakt. Spelers hebben de mogelijkheid het op te nemen tegen ieder team en iedere coureur die dit seizoen deelnemen.

Volgens de Creative Director

“F1 23 heeft alles in huis om onze spelers op hun wenken te bedienen als zij op jacht gaan naar de wereldtitel en opgaan in de wereld van Formula 1. Dit jaar brengen we nog meer spelers samen met F1 World, houden we de spelervaring verfrissend met tijdelijke uitdagingen gedurende het 2023-seizoen en hebben we een nieuw safety rating-systeem geïmplementeerd om competitief racen in multiplayer gezond en respectvol te houden”, vertelt Lee Mather, Senior Creative Director bij Codemasters.

“Ongeacht of zij de game spelen met een racestuur of gamepad: dankzij directe feedback van echte F1-coureurs en de toevoeging van Precision Drive-controllertechnologie wordt de besturing en controle over de auto naar een hoger niveau getild. Spelers krijgen nog sterker de indruk hoe het is om de snelste voertuigen in de motorsport te besturen.”

Community-feedback

Als reactie op feedback van spelers is er 35% race-afstand toegevoegd aan de game. Deze feature was voorheen enkel beschikbaar als onderdeel van de Formula 1® Esports Series. Ook vormen rode vlaggen een nieuw spelelement om meer strategie aan de races in F1® 23 toe te voegen. Naast alle 23 circuits van het 2023 FIA Formula One World Championship, inclusief updates uit het echte leven die het huidige seizoen weerspiegelen, bevat F1® 23 drie additionele racecircuits: Paul Ricard (Frankrijk), Shanghai (China) en Portimão (Portugal). Deze circuits zijn speelbaar in alle F1®- en F2™-events.

De game bevat door de fans gewaardeerde spelmodi, waaronder Carrière, Mijn Team en het aanzienlijk verbeterde Leagues, dat toegankelijk is via het EA Racenet. Hier zijn spelers in staat om custom multiplayer-kampioenschappen vorm te geven, te plannen, te managen en eenvoudig deel te nemen.

Speciale editie met hoofdrol voor Max Verstappen

Naast de Standard Edition kunnen spelers kiezen voor de F1® 23 Champions Edition. Deze editie is alleen digitaal verkrijgbaar en niemand minder dan huidig wereldkampioen en EA SPORTS-ambassadeur Max Verstappen prijkt hier op de cover. De Champions Edition bevat, naast de volledige game, een Max Verstappen Racewear Pack, Braking Point 2 Icons- en Vanity Item Pack, Dual Entitlement*, een XP Boost, F1® World Bumper Pack, 18,000 PitCoin en vier nieuwe Mijn Team-Icons: Nigel Mansell, Jamie Chadwick, Pastor Maldonado en Kamui Kobayashi.

De eventkalender begint met de 60ste verjaardag van McLaren

Om de release van de game en de 60ste verjaardag van McLaren te vieren kunnen spelers deelnemen aan een speciaal F1® World-evenement en het McLaren Triple Crown-ontwerp vrijspelen voor hun eigen F1® World-auto. Het design is gebaseerd op een speciale livery die het team eerder presenteerde tijdens de Monaco Grand Prix om zijn grootste prestaties in de motorsport te symboliseren. Meer events met speciale beloningen die in lijn liggen met de racekalender in het echte leven volgen in de komende maanden.