Games / DVD's

20 meter goudblond haar

Wat ben ik jaloers op dat mooie meisje met wel 20 meter goudblond haar: Rapunzel. Vorig jaar heb ik in de bios genoten van deze stoere prinses, de charmante bandiet Flynn Rider en de kameleon Pascal. En het wordt nog meer genieten, want deze Disney bioscoophit is vanaf 30 maart verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. Zelfs ook in 3D! Dat moet je gewoon zien.

Je weet vast wel waar Rapunzel over gaat, dus geef ik je liever wat leuke haarweetjes uit de film:

• Rapunzel heeft 21 meter lang gouden haar en meer dan 100.000 individuele haarstrengen.

• Er moest speciale software worden ontwikkeld om de beweging van het haar te simuleren. Niemand had ooit zoveel haar hoeven te vormgeven en geen enkele hoofdrolspeelster had ooit zoveel haar gehad!

• Als alle haren op een hoofd 30 cm lang zouden zijn en achter elkaar zouden worden gelegd, zou dat een lengte van 41 kilometer opleveren. Als al het haar op Rapunzels hoofd achter elkaar zou worden gelegd, kom je op een lengte van maar liefst 2900 kilometer.

• Tien vrouwen die meewerkten aan de productie lieten hun haar tijdens het maken van de film groeien. Uiteindelijk knipten alle vrouwen ongeveer 25 cm van hun haar af om het aan een organisatie te doneren die pruiken van echt haar maakt voor mensen die hun haar ten gevolge van een ziekte zijn kwijtgeraakt.

Aan de Nederlands gesproken versie werkten de grootste Disney-fans mee zoals Levi van Kempen (Flynn Rider), Kim-Lian van der Meij (Rapunzel) en Karin Bloemen (Moeder Gothel).