Games / DVD's

Mario & Sonic op de Olympische Spelen: Londen 2012

Tjeeee, wat is ie gaaf! De Mario & Sonic op de Olympische Spelen Londen 2012 game voor Wii. Lekker voetballen, heel hard kanovaren, een beetje springen met een wedstrijdpaard. Ik voel me net een echte Olympische sporter. Maar dan blauw… Sonic is namelijk wel mijn favoriet. Maar vergeet Mario niet. Daar moet ik zo om lachen. Een mooi setje samen. Zeker in deze nieuwe game voor Wii. Ik daag mijn vrienden en familie uit voor een potje Mario & Sonic op Wii op tien gloednieuwe droomevenementen boordevol actie. De release voor de Wii is 18 november 2011 en de Nintendo 3DS versie van Mario & Sonic op de Olympische Spelen - Londen 2012 verschijnt in februari 2012.

Meer over Sonic

SEGA's mascotte verscheen in de begindagen exclusief op SEGA-hardware, maar breidde vanaf 2001 zijn rijk flink uit met optredens op o.a. de Gameboy, Gamecube, Playstation 2 en 3, Xbox en Xbox 360, de DS, PSP en uiteraard de Wii en iPhone. Zo groeiden hele generaties gamers op met Sonic the Hedgehog. Geen wonder dus dat hij in een Engelse MSN-enquête twee jaar geleden nog werd uitgeroepen tot ‘meest iconische video-personage aller tijden', vóór Mario en vóór Lara Croft. Naar schatting hebben zestig miljoen mensen minimaal één Sonic-game gespeeld; en in totaal hebben die met elkaar zo'n zeventig miljard "Sonic ringen" bij elkaar verzameld.

Ook buiten het digitale domein is Sonic een (blauwe) blikvanger. Hij heeft zijn eigen comic book-serie en in Japan verschenen manga's over hem; hij speelde de hoofdrol in drie tv-series én een film, hij heeft een eigen theme park in Dubai en in het Engelse pretpark Alton Towers kan iedereen de supersonische snelheid van Sonic aan den lijve ondervinden in een Sonic-rollercoaster. Het Guiness Book of Records eerde hem met een eerste plek als ‘snelste videogame-personage'.