Games / DVD's

Ben jij al gesmurfd?

Jee, wat was ik jaloers op mijn vriendje die wel naar de bioscoop ging om de film De Smurfen in 3D te bekijken. Ik ging niet. Maar nu ben ik extra blij, want De Smurfen is op dvd verschenen. Je ziet de dvd en blu-ray nu in veel winkels liggen, want het is natuurlijk een top cadeau voor de decembermaand.

Hup, dvd in de speler en kijken naar die te gave blauwe wezentjes. Het verhaal is vast al bekend. Of niet? In het heel kort: Terwijl de Smurfen druk bezig zijn met zingen, dansen en smurfbessen plukken, stormt de boze tovenaar Gargamel hun dorpje binnen. Tijdens de vlucht stuurt Klungelsmurf per ongeluk Grote Smurf, Smurfin en een aantal anderen de verkeerde kant op. Naar de Big Apple: New York. Gargamel en zijn gemene kat Azraël volgen en belanden ook in de echte mensenwereld. Ik heb zo gelachen om het stukje waarin de smurfjes worden ontdekt door de man des huizes. Omdat de Smurfen natuurlijk toch gewoon terug naar huis willen, gaan ze de strijd aan met Gargamel. Zal het lukken?

 

Juist de vele smurftastsiche extra’s op de dvd zijn gaaf: het Smurfenspel en de Blije Muziekmontage. Ik word gewoon ontzettend vrolijk van de blauwe mannetjes (en Smurfin).