Kinderboeken

Rebelse honden

Wij zijn dol op honden, dus valt een boek als Rebelse honden (van uitgeverij Van Goor) meteen op. De ‘heldenverhalen’ van trouwe viervoeters brengt een tevreden lach op ons gezicht. Er staan namelijk stoere verhalen in over honden die ergens ter wereld iets belangrijks hebben gedaan. Kunstenaars uit diverse landen hebben er illustraties bij gemaakt.


Onze favoriet?
Pompey, het mopshondje uit Nederland. Dat is meteen ook de enige hond uit Nederland. Het verhaal speelt zich af rond 1572/1584, dus het is meteen een beetje geschiedenisles. Er staan heel wat bekende honden in, zoals Laika, de eerste hond in de ruimte en Takr, de helpende hond op Groud Zero. Die Takr was trouwens niet de enige hond die na de aanslagen van 11 september hielp, in het boek staan nog veel meer namen.


Dertig honden
In dit bijzondere boek staan verhalen over meer dan dertig honden die écht (hebben) bestaan. Wist je bijvoorbeeld dat er tijdens de Tweede Wereldoorlog heldhaftige viervoeters rondliepen? Of dat er een filmhond bestaat die op zijn hoogtepunt meer dan 2300 euro per week verdiende? En dat er een echte astropup is die door de ruimte reisde? Er is zelfs een hond die een eiland vol pinguïns beschermt.
Kom van alles te weten over deze en andere fascinerende honden van over de hele wereld. En lees over hondenhistorie, parmantige puppy’s en nog veel meer!


De schrijfster:
'Ik hou van dieren en ik hou van biografieën, en het idee om deze passies te combineren sprak me erg aan. Ik vond een aantal geweldige verhalen over honden, waarvan ik vond dat ze meer erkenning verdienden. Een van mijn uitdagingen was om al mijn favoriete verhalen te beperken tot slechts dertig!' Kimberlie Hamilton