Kinderboeken

Mode ABC, een verrassend modeboek voor kinderen

Modejournalist Natasja Admiraal schreef speciaal voor kinderen het leuke én leerzame boek Mode ABC, van All Star tot zonneklep

Mode-vragen

Wie vond de spijkerbroek uit? Waar komt het woord sneaker vandaan? Wat is een crinoline? Mode ABC is een verrassend én vrolijk modeboek voor kinderen. Het vertelt de verhalen achter bijzondere – of juist doodgewone – kledingstukken en accessoires. Maak kennis met allerlei soorten petten, leer het verschil tussen een autoschoen en een bootschoen en ontdek dat schooltassen er 200 jaar geleden heel anders uitzagen dan nu. En waarom dragen we eigenlijk kleding? Je leest het allemaal in dit kleurrijke boek vol wonderlijke weetjes.



Speels en informatief
Op een inhoudelijke manier – en met humor! – laat Natasja Admiraal kinderen kennis maken met de ontwikkeling en veelzijdigheid van mode. In het boek komen meer dan 250 mode-items en accessoires aan bod. Van historische kledingstukken tot de laatste trends op het schoolplein. En van de oer-Hollandse klomp tot de Schotse kilt en de Japanse kimono. Zo wordt de lezer uitgenodigd om op ontdekkingstocht te gaan in de wereld van mode, langs alle letters van het alfabet. Van All-Star tot zonneklep!

 

Voor jong en oud
Mode ABC is een inspirerend boek voor kinderen om zelf in te lezen en te bladeren of uit voorgelezen te worden.

De creativiteit van mode wordt weerspiegeld in de sprankelende illustraties en vormgeving van Jelle Post. Zo creëerde hij een typografisch alfabet met ‘ingrediënten’ die verwant zijn aan mode. Denk aan stiksels, patches en etiketten.

Op allerlei pagina’s zijn grapjes en bijzondere details verstopt die maken dat je het boek keer op keer wilt pakken en er steeds weer iets nieuws in valt de ontdekken.

Een modeboek voor jong en oud!