Games / DVD's

Thuis naar de film Huisdiergeheimen 2 kijken

Heb je de vrolijke film Huisdiergeheimen 2 (Secret Life of Pets 2) in de bioscoop gemist of wil je de film graag nóg een keer zien? Goed nieuws, de film is nu verkrijgbaar op 4K Ultra HD, (3D) Blu-ray en DVD.
Dierenviendjes
Wat er zo heerlijk is aan een film thuis op de bank kijken? Onze hond kan gewoon meekijken, haha. Samen met labradoodle Takkie ploffen we dus op de bank, theetje en stukje chocolade bij de hand en start: Huisdiergeheimen 2.
Opnieuw volg je de fantastische avonturen van terrier Max, de slome kat Chloe, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norbert en het schattige maar gestoorde konijntje Sneeuwbal. Ze maken weer veel bijzondere situaties mee, waar we soms heel hard om moeten lachen en soms in spanning meeleven.

De dierenvriendjes komen voor elkaar op in moeilijke situaties en hebben vooral veel lol met elkaar, als hun baasjes niet thuis zijn. Soms kijken wij onze Takkie aan en vragen ons hardop af wat hij allemaal doet als hij alleen thuis is. Praat hij met de roodborstjes in de tuin of nodigt hij de buurkat uit voor een kop thee? Het zou toch wat zijn.
Huisdiergeheimen 2 vinden wij een vrolijke familiefilm en het is fijn om de dvd te hebben zodat we de film nóg een keer kunnen bekijken. 

Lees meer: Thuis naar de film Huisdiergeheimen 2 kijken

FIFA 20 review

Bij ons thuis werd er al tijden uitgekeken naar de release van FIFA 20. De tiener in the house is dol op voetbal én gamen, dus deze game is de ideale combinatie. Uren brengt hij achter zijn PlayStation door, dus toen hij een review over FIFA 20 mocht maken ging hij dolenthousiast aan de slag.
Mees (13 jaar) aan het woord:
“FIFA is al jarenlang de meest gespeelde voetbal game. FIFA heeft twee soorten spel types.
Ultieme team en de nieuwe toevoeging Volta oftewel straatvoetbal. Daarmee kan je je eigen straatvoetbal team maken. Gaaf!
Je kunt er ook straatvoetbal wedstrijden mee spelen tegen de computer. Ultieme team is dat je je eigen team kan maken en tegen mensen kan spelen met jouw team tegen zijn team. Je kan ook spelers kopen met het geld dat je verdient uit wedstrijden.
Je krijgt ook elke week het team ‘of the week’, dat zijn de spelers die het beste hebben gespeeld die week. Later in FIFA komen er nog andere soorten kaarten uit zoals Icons. Dat zijn de beste spelers van vroeger!
En ook de beste spelers van de Champions League, maar ook nog heel veel anderen.

Leuke toevoeging
Ik vind Volta een hele leuke toevoeging omdat het iets is van vroeger. Toen was er FIFA street maar nu dus volta met als hoofdpersoon jouw eigen poppetje. Ik vind het heel leuk dat Amsterdam ook een grote rol heeft. Maar het leukste vind ik toch dat je je eigen straatvoetbal team kan maken met je eigen poppetje.
Mijn favoriete speler is Virgil van Dijk. Een speler waar ik benieuwd naar ben zijn eigenlijk alle icons maar van hun ben ik het meest benieuwd naar Pirlo." 
Nog meer uitleg over FIFA 20...
Sinds 27 september 2019 heeft Electronic Arts Inc., EA SPORTSTM FIFA 20 voor PlayStation®4, Xbox One en PC uitgebracht.
Sinds de release zijn spelers over de hele wereld al begonnen met het opbouwen van hun droomteams en hebben ze het tegen elkaar opgenomen op het veld. Daarbij zijn in totaal al meer dan 15 miljoen wedstrijden gespeeld en meer dan 52 miljoen doelpunten in het spel gescoord.
Volta Football
Fans kunnen de gloednieuwe game mode VOLTA FOOTBALL ervaren, welke geïnspireerd is door de authentieke stijl van voetbal met kleine teams, wat gespeeld wordt op straat, in kooien en zaalvoetbalvelden over de hele wereld. Spelers kunnen FIFA Ultimate Team™ spelen om nieuwe sociale ervaringen te beleven, zoals FUT Friendlies of de Seizoensdoelstellingen bekijken waar ze nieuwe content kunnen ontgrendelen om hun club aan te passen naar hun eigen wensen. Kom meer te weten over de nieuwste toevoegingen aan FIFA 20, waaronder de totaal nieuwe benadering van de gameplay met Voetbalintelligentie.

In VOLTA FOOTBALL stellen spelers hun eigen personage samen, drukken ze hun individuele stijl uit en storten ze zich in de realistische ervaring van spelen met kleine teams. Een geheel nieuwe stijl van gameplay, gebaseerd op voetbalrealisme dompelt spelers onder in de flow van de straat met nieuwe tools, waaronder vereenvoudigde tikjes en skillmoves, nieuwe flair-animaties of het gebruik van de muur als teamgenoot.
Daarnaast brengen meer dan 30 officiële competities, 700 teams, 17.000 authentieke spelers en 90 gelicentieerde stadions over de hele wereld een van de meest authentieke sportvideogames tot leven. Bekijk alle beschikbare licenties, waaronder exclusieve toegang tot de grootste competities ter wereld, van het toppunt van clubvoetbal met de UEFA Champions League tot het ongekende fandom van de Bundesliga, Premier League, LaLiga Santander, Eredivisie, Pro League en nog veel meer hier.
Mobiel
Fans van EA SPORTS FIFA kunnen zich ook wagen aan het nieuwe seizoen van FIFA Mobile op iOS en Android om vrienden uit te dagen voor real-time 11v11-wedstrijden, in World Tour meer dan 650 nieuwe evenementen tegen clubs uit de echte wereld te spelen en beloningen te verdienen om op te klimmen in de rangklassementen.
Om de nieuwste manieren om in FIFA Mobile te spelen te bekijken, ga je naar: www.ea.com/nl/games/fifa/fifa-mobile.

Virtual reality met Nintendo Labo

Heb jij een Nintendo Switch? Lees dan vooral verder…
Er is namelijk een nieuw pakket gelanceerd, half april 2019. Een VR-pakket.
Virtual reality klinkt niet alleen gaaf, het ís gaaf om met je game console te ontdekken.
Bouwen en spelen
Schiet op aliens, voed nijlpaarden, schilder als een olifant, vlieg op de rug van een vogel en beleef nog vele andere gezinsvriendelijke virtual reality-ervaringen in Nintendo Labo: VR-pakket. Dit pakket combineert de fysieke en digitale gameplay met eenvoudige VR-technologie.
Om die virtual reality-ervaring te krijgen moet je wel eerst aan de slag. Bouwen maar! Vouw en bouw van het harde karton de van verschillende Toy-Con-creaties, zoals de knaller, een olifant, bril of windpedaal.

Samen delen
Alle games en ervaringen in het Nintendo Labo: VR-pakket zijn ontworpen om met anderen te delen. Door om beurten te spelen, kan iedereen in de kamer meedoen en lachen om elkaars reacties. Sommige games laten zelfs spelers die niet in de Toy-Con-VR-bril kijken meedoen met de on-screen-ervaring. Als een speler bijvoorbeeld de in-game oceaan verkent en foto’s maakt met de Toy-Con-camera, kan een andere persoon in de kamer de Toy-Con-snorkel dragen en voor de camera gaan staan om een vis met grote ogen naar de speler met de VR-camera te laten zwemmen. 

Lees meer: Virtual reality met Nintendo Labo

Film Missing Link thuis kijken

 

Voor iedereen die de film Missing Link heeft gemist in de bioscoop óf deze leuke animatiefilm nog eens wilt zien, is er goed nieuws. Missing Link is op dvd en Blu-ray verschenen!

Het verhaal
Okay, ik heb de film zelf nog niet gezien, maar dit is in het heel kort het verhaal:
Sir Lionel Frost is een bijzonder figuur. Hij is avonturier! Klinkt al meteen spannend, toch?
 
Monster
Nou, Sir Lionel Frost is dus stomverbaasd als hij in de Amerikaanse bossen de ontbrekende schakel tussen aap en mens ontdekt. Hmmm, hoe dan en hoe ziet dat er uit? Nou, het is een monster. En niet zomaar één. Het is Link en het blijkt eigenlijk helemaal geen eng monster. Deze Link is namelijk verrassend slim en ook nog eens charmant. En ach, hij is wel eenzaam. Zielig! Link leeft alleen. Hij weet niet eens waar hij vandaan komt.

Bijgestaan door de temperamentvolle avonturier Adelina Fortnight, gaan Link en Sir Lionel op een razend spannend avontuur op zoek naar Link’s lang verloren familie: de Yeti’s. Wow!
AFGELOPEN - Gaaf voor Kinderen mag 2x een Missing Link-pakket weggeven! 

Lees meer: Film Missing Link thuis kijken

Spelen met Mario en zijn vrienden

De Nintendo Switch is een geliefde spel-console. Daar kunnen we niet omheen. Willen we ook niet! Alleen hebben wij thuis een andere spelcomputer.
Wel hebben we natuurlijk de Nintendo Switch een keer uitgeprobeerd en reken maar dat het gaaf ik om met Mario en zijn vrienden te spelen. 

Super Smash Bros. Ultimate
In Super Smash Bros. Ultimate kies je jouw favoriete Nintendo vechter. Je kunt kiezen uit meer dan 70 vechters! Je gaat er voor zorgen dat je zelf op de grond blijft staan en je tegenstanders er juist vanaf weet te krijgen door de juiste technieken uit te voeren.

Die technieken oefenen je in de avonturenstand. Daarna kun je vriendjes of familie uitdagen om het spel te spelen.

Tetris online
Er is meer nieuws dan het spel Super Smash Bros. Ultimate. TETRIS 99 is terug en beschikbaar voor de Nintendo Switch. Neem het online op tegen 98 andere personen van over de hele wereld. Hiervoor heb je een Nintendo Switch Online abonnement nodig.
 
Ouderlijk toezicht
Okay, nu zullen ouders misschien denken: ‘Hmmm, mijn kind online gamen. Liever niet’. Maar ook daar is natuurlijk over nagedacht. Bepaal als ouder zelf hoe je kind de Nintendo Switch gebruikt…
 
Hoe lang mag jouw kind gamen? Ouderlijk toezicht voor Nintendo Switch is een gratis app voor smartphones en tablets die je aan de Nintendo Switch kunt koppelen. Daarmee kun je gemakkelijk zien wat voor games je kind speelt en hoelang.
 
 
 
 
 

Gamen met de Dragons!


De nieuwste DreamWorks Dragons film draait in de bioscoop. Hoe gaaf is het dan dat er nu ook een nieuwe Dragons-game is gelanceerd.
Dragons Dawn of New Riders
De game introduceert een nieuw verhaal binnen het populaire Dreamworks Dragons universum. Nu met Dragons Dawn of New Riders.
Spelers sluiten zich aan bij het nieuwe heroïsche duo, Scribbler en Patch, in een episch gevecht om draken te redden en een nieuwe vijand te verslaan. Eir heeft draken in haar macht en gebruikt ze om haar duivelse plannen uit te voeren. Scribbler en Patch nemen het op tegen wrede vijanden, ontdekken nieuwe en bekende locaties en komen favoriete personages tegen in dit leuke en vurige avontuur.
Draken...
Los puzzels op… Wissel tussen Scribbler en zijn draak Patch om obstakels te overwinnen. Ontdek grote, nieuwe locaties… waaronder Havenholme, Valka’s Mountain en Blood Briar Island. Help Scribbler zijn verloren geheugen terug te krijgen en maak vrienden met Patch, zijn unieke hybride draak. En, speel krachtige vaardigheden vrij en neem het op tegen geduchte vijanden. 

Lees meer: Gamen met de Dragons!

Gaming headset, fijn voor het hele gezin

 
Okay, voor iedereen in het gezin is het fijn dat – in ons geval – de jongenstiener een koptelefoon draagt bij het gamen. Zo horen wij de race-, schiet- of andere game geluiden niet, en hij hoort het geluid uit de spelcomputer juist wel heel goed. Allemaal blij.
Open oorschelp
Een nieuw en beproefd model van Plantronics is de RIG 300-serie gaming headset. Deze koptelefoon is speciaal ontworpen met jonge gamers (met hun ouders in het achterhoofd) en is beschikbaar voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc. De headset heeft open oorschelpen die lichtgewicht en comfortabel zijn, dus heel geschikt voor lange spelsessies...
Bewust van omgeving
De headset helpt de gamer ook om zich bewust te blijven van zijn échte omgeving, voor veiligheid en gemak. Dus moeders hoeft niet eindeloos onderaan de trap te roepen: “Aan tafel!”. Met deze koptelefoon op hoor je de omgeving gewoon nog wel redelijk goed.
Het geluid van het spel hoor je als gamer natuurlijk nog wel onwijs goed, zodat je lekker kunt battlen.

Lees meer: Gaming headset, fijn voor het hele gezin

De film van Dylan Haegens op dvd


Dochterlief zag ‘m in de bioscoop, en had heel veel gelachen vertelde zij. Dus, toen de dvd van ‘De film van Dylan Haegens’ beschikbaar kwam (ook On Demand trouwens), zijn we er met het gezin eens voor gaan zitten. Bakje popcorn erbij, kaarsje aan, met z’n allen op de bank.

En ik moet zeggen, ik heb keihard gelachen. Want tjonge, wat een hilarische onzin.
YouTube-kanaal
Het verhaal draait om Dylan, Marit, Rick en Teun. Eigenlijk dus zoals het op het YouTube-kanaal ook gaat. Maar nu dus in een film. Hij heeft zijn leven goed op orde. Dylan is een succesvol YouTube-kanaal, een eigen tosti-zaak, een lieve vriendin en een leuk team.
Eigenlijk is er één stoorzender: IJsbrand. Deze gast doet alles dan Dylan doet na… met een YouTube-kanaal, een panini-zaak en IJsbrand is ook nog eens uit op Marit.

Wij hebben erg hard gelachen om de receptioniste (tja, ‘juf Ank’ is gewoon grappig), of de sulligheid van IJsbrand, om de stoere Rico Verhoeven en ja om de klungeligheid van team Dylan Haegens.
 
 

Lees meer: De film van Dylan Haegens op dvd

Gamen met PAW Patrol


De game PAW Patrol: On a Roll draait natuurlijk om die te leuke pups. Welke avonturen zal die slimme Ryder nu weer mee gaan maken?!
Je kunt het verhaal zelf een beetje naar je hand zetten, want zo werkt dat in een game. Net als in de animatieserie zijn de pups in Avonturenbaai en zullen laten zien waar zij goed in zijn. De stoere Ryder gaat bijvoorbeeld op de boerderij op onderzoek uit en springt over hooibalen en kisten om naar zijn einddoel tekomen. Zijn bekende quad of hovercraft laat hij achter.

Redden
De pups van PAW Patrol doorlopen 16 spannende reddingsmissies, dus genoeg gave games en voor ieder wat wils. Wij vinden de onderwaterwereld leuk om te spelen. Duik met je pup in Marina Zuma onder water en zwem langs prachtig gekleurde vissen. Maar let op, niet te lang onderwater blijven.
Sneeuw en water
Ook de nieuwere PAW Patrol pups spelen mee in de game. Zo gaat husky Everest n atuurlijk de bergen in, door de sneeuw op zoek naar Jake. En die schattige Tracker, die chihuahua is toch veel stoerder dan hij er uit ziet. Race met hem in een jeep door het groen en breng andere pups in veiligheid. De stoere buldog Rubble en Chase, de Duitse politieherdershond zijn natuurlijk ook van de partij.

In de game ga je ook puzzelen, wat het juist voor jonge gamers en PAW Patrol-fans extra gaaf maakt. 

Lees meer: Gamen met PAW Patrol

Gamen met Asterix & Obelix


De striphelden Astrix en Obelix kennen wij vooral uit hun stripboeken. Anno 2018 zijn Astrix, Obelix, Idefix en al hun vrienden nog altijd ‘in’. Sterker nog, eind november is er een supergave game verschenen en vanaf 12 december draait Asterix: Het Geheim van de Toverdrank in de bioscopen.
Strijden
De GaafvoorKinderen-tester laadt op zijn PlayStation 4 met een code de nieuwste game, met in de hoofdrol de twee striphelden Asterix en Obelix.
“In Asterix & Obelix XXL 2 moeten de kleine, slimme Asterix en zijn onafscheidelijke metgezel Obelix uitvogelen waar de druïde Panoramix is gebleven. Je kunt 6 werelden ontdekken en de kwaliteiten van zowel Asterix als Obelix gebruiken door tussen de karakters te wisselen.”

Dat klinkt als een makkelijke game klus, maar in de praktijk blijkt toch wel even wat uit te vogelen (lees: half uurtjes achter de game console doorbrengen). Onze tester vertelt: “Je gaat in de Asterix en Obelix game vechten tegen de Romeinen. Je krijgt er helmpjes voor als beloning, dan moet je de Romeinen wel killen. Je krijgt ook andere beloningen uit een automaat. Ik ben al best even bezig met deze game maar ik loop steeds vast. Je ziet dan iemand met een touw in een opgesloten ruimte. Obelix moet daar naar toe maar past niet door de smalle gang. Hij kan ik er niet langs met zijn dikke buik. Ik kan nog niet vinden hoe ik daar naar toe moet in de game. Ik moet dus snel verder…”

Hij moet dus nog echt gaan uitvinden hoe je de unieke krachten van Obelix kunt gebruiken.
Engels gesproken en Nederlands ondertiteld
De game Asterix & Obelix XXL 2 ziet er prachtig en kleurrijk uit met graphics, het avontuur is spannend en niet zomaar snel uitgespeeld. Er komen gekke geluidjes bij. Het is wel Engels gesproken, maar Nederlands ondertiteld.
Echt gaaf om te spelen!
 

Lees meer: Gamen met Asterix & Obelix