Games / DVD's

Zootropolis, laat je droom uitkomen

Wij zagen de trailer van de nieuwste Disney film zowel in de bioscoop als thuis op tv. Wauw, Zootropolis is een must see. Check de trailer maar om te kijken of ik gelijk heb.
Optimistische officier Judy
In de trailer spreekt de luiaard die héél langzaam een stempel zet mij aan. Ik ben dol op luiaards, maar ook op konijnen. En laat dat nou net een hoofdrolspeler in de film zijn. Ik geef je kort het synopsis: Zootropolis is een waanzinnige, kleurrijke en moderne mega-stad mét dieren. Er zijn verschillende wijken zoals de chique Sahara Square en het ijskoude Tundratown. Hier leven roofdier en prooi in harmonie samen. Het maakt niet uit wie of wat je bent, van de grootste olifant tot de kleinste spitsmuis. Toch is het voor de optimistische officier Judy Hopps niet zo makkelijk als het eerste konijn bij het politiekorps vol grote, stoere dieren. Zij is vastberaden om zichzelf te bewijzen en grijpt de kans aan om een mysterieuze zaak op te lossen. Zelfs als dat betekent dat ze moet samenwerken met de welbespraakte, sluwe vos Nick Wilde. Gaat dit goed aflopen? Vast wel want in de trailer hoor je “wat voor diersoort je ook bent, verandering begint bij jou”.

Lees meer: Zootropolis, laat je droom uitkomen

Mii-personages…

Sinds wij het Nederlandstalige Tomodachi Life spel hebben, ben ik mijn Nintendo 3DS regelmatig kwijt aan mijn moeder. Zij vindt het zo grappig om romantische en gekke avonturen te maken met haar Mii-personage. En ik vind het ook echt grappig. We spelen soms tegen of met elkaar en maken elkaars personages in de war. Want in Tomodachi Life kun je elk Mii-personage maken die je maar wilt, dus van je ouders, broer of zus en vrienden. Ook gaaf: ik heb een personage gemaakt van Justin Bieber. In het spel woon je samen op een eiland en maak je de gekste avonturen mee. Zo kun je met elkaar op een podium een hardcore nummer spelen en zingen, of krijg je een relatie met bijvoorbeeld je idool of een goede vriend.
Leven op een eiland
Het Mii-personage van mijn moeder is druk bezig. Ze leeft dan wel op en het eiland in de game, ze is ook daar verliefde op mijn vader. Maar het grappige… ik kan ze beïnvloeden. Zo moet mijn vader in het spel mee naar een dansfeest (dat zou hij in het echt nooit doen) en moeten ze een baby opvoeden. Maar bovenal zijn ze als paartje heel verliefd. Ik ben in de game nog op zoek naar een leuk personage. Kortom, wij ‘vechten’ hier thuis om de DS.

Lees meer: Mii-personages…

Sadness, Anger, Joy en Fear op DVD/Blu-ray/3D Blu-ray

Zag jij Binnenstebuiten (Inside Out) in de bios? En vond je deze film ook zo gaaf? Goed nieuws… vanaf 18 november zijn de vier emoties op DVD/Blu-ray en 3D Blu-ray verkrijgbaar.

Hoe gaat het verhaal?

Deze DisneyPixarfilm is echt anders dan de andere tekenfilms. Na release hoorden wij dan ook diverse berichten, van keigoed tot echt minder. Zelf hebben wij Binnenstebuiten in de bios gezien en Pien van 6 vond ‘m ‘ging wel’, Mees van 9 jaar begreep het verhaal heel goed en vond het dan ook leuk en mama vond deze Disney echt indrukwekkend. Het verhaal in het kort: Riley moet haar leventje in het Midden-Westen van Amerika achter zich laten als haar vader een nieuwe baan krijgt in San Francisco. Riley laat zich, net als iedereen, leiden door haar emoties: Plezier, Angst, Woede, Afkeer en Verdriet. De emoties wonen in het Hoofdkwartier, de commandoruimte in Riley’s hoofd, waar ze haar van advies voorzien bij de dagelijkse dingen. Riley en haar emoties hebben moeite om zich aan te passen aan het nieuwe leven in San Francisco, wat leidt tot opschudding in het Hoofdkwartier. Hoewel Plezier, Riley's belangrijkste emotie, haar best doet om alles positief te houden, ruziën de emoties over hoe ze het beste kunnen omgaan met een nieuwe stad, een nieuw huis en een nieuwe school.

Lees meer: Sadness, Anger, Joy en Fear op DVD/Blu-ray/3D Blu-ray

2 in 1 laptop en tablet voor kinderen

Het klinkt ideaal: een laptop en tablet in één. Kurio Smart zegt het allemaal te kunnen. Tijd voor een test. Mees (9 jaar) gaat aan de slag met deze veilige kids electronics. Hij pakt het beeldscherm en oeps, het toetsenbord en het beeldscherm (de tablet) zitten los van elkaar. Dat is even schrikken als je denkt een laptop te pakken. Okay, met dat in het achterhoofd drukt hij vrij lang op het aan-knopje om dan direct een herkenning in een spel, Hill Clim Racing, te vinden. Hij ziet ook direct de game Happy chef en dit lijkt hem leuk. Ondanks dat het spel in het Engels is heeft hij het snel onder de knie. Een kind van deze tijd, zullen we maar zeggen.

Zijn oog valt op een app over het weer. "Cool. Ik kan nu zien hoeveel dagen het deze maand in Castricum heeft geregend, wat de temparatuur was en nog veel meer." 

Leren & fun

Natuurlijk mag hij niet alleen het spelelement van de Kurio Smart testen, er moet gewerkt worden. Op internet zoekt hij wat informatie over zijn spreekbeurt over vuurtorens op. Dát gaat makkelijk. En het is ook fijn dat hij op de laptop kan werken (even het toetsenbord aan de tablet bevesstigen) en daarbij gebruik kan maken van het Microsoft Office pakket (zoals Word, Excel en PowerPoint). Dat opzoeken gaat trouwens heel veilig, want op het oudergedeelte hebben wij aangegeven waar hij wel en niet naar toe kan gaan. Hij heeft dus geen toegang tot informatie, websites of apps die niet geschikt zijn voor kinderen. Wat ook fijn voor ouders is, is de tijdbeheer. Mees mag niet langer dan een uur spelen. En dat is zo om, want er valt heel wat te gamen. Hij koppelt het scherm los van het toetsenbord, zodat hij een tablet in handen heeft. Er zijn heel wat geïnstalleerde apps te vinden, van populaire games (door de snelle Intel processor is gamen echt fun) tot educatieve apps en van leuke video’s tot Ambrasoft. Yep, dat laatste kent hij van school en is vooral leuk als er klasgenoten tegelijk achter de software zitten zodat je wedstrijdjes kunt houden.De Kurio Smart is inclusief een gratis proefpakket van Ambrasoft, het meest gebruikte online taal- en rekenprogramma in het basisonderwijs.

Bewegen

Naast taal en rekenen valt er met de Smart ook flink te bewegen dankzij de Kurio Motion 2 functionaliteit. Mees snapt veel eerder dan zijn ouders het kunnen begrijpen hoe dit werkt. De bewegingen die hij maakt vormen de besturing van de game. Dus niet meer onderuit hangen op de bank om een spel te spelen, maar actief bewegen! Zowel alleen, als in competitie meer vriendjes.

Wat beren leren

 

Met de komst van twee pandaberen naar Nederland loopt de ‘berenkoorts’ in Nederland op. Cartoon Network voert de berenkoorts verder op met de komst van nog eens drie nieuwe beren: Grizz, Panda en Ice. Wat Beren Leren (We Bare Bears) is de gloednieuwe komische animatieserie met drie beren in de hoofdrol, die niets liever willen dan in de mensenwereld passen. Kun je niet wachten tot de pandaberen naar Nederland komen? Vanaf 16 november kun je iedere doordeweekse dag om 17:10 uur kijken naar de gloednieuwe animatieserie Wat Beren Leren van Cartoon Network.

Bereleuke serie

We Bare Bears volgt de knotsgekke belevenissen van de drie berenbroers Grizzly, Panda en Ice Bear, die wanhopig proberen te integreren in de hedendaagse, menselijke beschaving en het sociale stadsleven. Dat dit niet mee zal vallen als je een beer bent, mag natuurlijk duidelijk zijn. We Bare Bears is een bereleuke en aandoenlijk serie. Nieuwsgierig? Bekijk dan deze YouTube video voor een korte compilatie: https://www.youtube.com/watch?v=dWa_DfrY4KM

 

Bassie & Adriaan met Koen & Keet

In het najaar van 2015 hebben wij de bioscoopfilm Keet & Koen: De Speurtocht Naar Bassie & Adriaan gezien. Spannend hoor én wat hebben we ook gelachen. Clown Bassie met zijn rare stem blijf ik gaaf vinden. En dan natuurlijk Adriaan! Samen met Keet en Koen in één film. De film maakte indruk en dus kijk ik 'm graag nog een keer. Dat kan, want de bioscoophit is nu op dvd verschenen. 

Bassie en Adriaan zijn ontvoerd

Het verhaal: Als Bassie en Adriaan een onderscheiding gaan krijgen voor hun grote verdiensten als mensenredders, besluit de baron hier een stokje voor steken. Hij geeft zijn neef ‘Jonkheer’ de opdracht om de clown en acrobaat te ontvoeren. Keet! en Koen werken als entertainers in een pretpark en als zij ontdekken dat Bassie en Adriaan zijn vermist, zetten ze alles op alles om hen te vinden. En dat blijkt moeilijker dan in eerste instantie gedacht… Keet! en Koen blijken volwaardige opvolgers van Bassie en Adriaan in dit spannende familieavontuur.

We schreven eerder over deze film.

 

 

Bibi & Tina op dvd

Bibi & Tina is nú op dvd verkrijgbaar! Heb je deze echte meidenfilm vol avontuur, hekserij, romantiek en de nodige achtervolgingen te paard in de bioscoop gezien? Of juist gemist. Dit is dan je kans om naar de beste vriendinnen Bibi en Tina te kijken. Zie hoe zij hun zomervakantie samen doorbrengen bij de manege en daar de nodige avonturen beleven. 

 

Gaaf voor Kinderen schreef er al eerder over en gaf VIP-kaarten weg. Eén van de winnaars, Bianca, liet ons dit weten: "De Vip-dag was super en een geweldige ervaring!  De kantine was omgetoverd tot een sfeervolle bioscoop vol met stro en overal posters van Bibi en Tina. We kregen allemaal een rondleiding op de prachtige manege van Anky van Grunsven en het was tevens ook nog leerzaam. Anky is een hele lieve vrouw en stelde iedereen al gauw op het gemak. Na de rondleiding mocht dan ook iedereen die er was die dag van de film genieten, onder het genot van een drankje en een flinke bak popcorn! Er werden stoelen bij geschoven en er was plek voor iedereen. Zelfs het gezin van Anky heeft samen met ons voor het eerst de film samen gekeken. De meiden vonden de film geweldig en SUPER GAAF!!” 

Lees meer: Bibi & Tina op dvd

Wilt u alstublieft op deze beer passen?

Ik ken beertje Paddington uit een heel leuk boekje. Het is mij vaak genoeg voorgelezen. Weet je dat het personage Paddington voor het eerst voorkwam in de 1958 in een Engels kinderboek? Daarna is het heel veel vertaald.

Als film

Beertje Paddington komt ook in diverse tekenfilmpjes en merchandising-artikelen terug. Een lief beertje met een rode hoed op. Later krijgt hij ook een te leuke blauwe houtje-touwtje jas aan. Nou, dat beertje was eerder dit jaar in de bioscoop te zien én nu ligt de DVD en Blu-ray-combo PADDINGTON in de winkels. Tijd om een filmmiddag te houden… afgelopen weekend heb ik (9 jaar) twee vrienden (5 en 7 jaar) uitgenodigd en hebben we de dvd bekeken (en natuurlijk popcorn gegeten). De film duurt best lang, maar er gebeuren echt veel grappige dingen met het beertje uit Peru. We hebben heel hard gelachten toen hij met twee tandenborstels in zijn oren stak en toen hij in het bad van de trap gleed. Soms was het ook spannend, zeker toen Paddington gevangen werd genomen en bijna werd opgezet in het museum. Gelukkig loopt alles goed af! Wij vonden de dvd gaaf en gaan de film zeker nog eens kijken.

Het verhaal

De film is gebaseerd op de wereldberoemde boeken van Michael Bond, en de stem van PADDINGTON wordt het Nederlands ingesproken door Beau van Erven Dorens. Het verhaal is bij velen wel bekend, dus hierbij de korte versie: Een jonge Peruviaanse beer met een grote passie voor alles dat Brits is reist naar Londen om een huis te vinden. Alleen en verdwaald eindigt het beertje op Paddington Station, waar hij erachter komt dat het stadsleven niks voor hem is. Op het station wordt hij gevonden door de familie Brown, die hem Paddington dopen en mee naar neemt. Dan start het avontuur pas echt.

Smurfendorp bouwen

Het nieuwe Nintendo 3DS spel de Smurfen is leuk, maar ook een beetje lastig. Vooral het hout snijden gaat moeilijk. De game begint met het bouwen van het dorp. Alles in het Smurfendorp is kapot en aan jou om het op te bouwen. Wie zal het kapot hebben gemaakt? Gargamel en zijn gemene kat Azrael.

Het is even uitzoeken hoe ik aan de grondstoffen kan komen. Ik ga dus hout snijden en metselen. Ik ben net een bouw-Smurf. Grote Smurf komt af en toe kijken. Als je langer doorspeelt komt Smurfin ook misschien wel langs. Zij reken er op dat ik het dorp weer mooi maak. Ik verzamel hout, bakstenen en steen. Dat allemaal terwijl Gargamel mij probeert te grijpen en al het opgebouwde te vernietigen.

Minigames

Het opbouwen van het Smurfendorp heeft natuurlijk even tijd nodig. Net als in het echt. Tussendoor komen de Smurfen kijken en dat is soms grappig. Ze maken muziek of koken wat. Er zijn ook minigames in het spel, zoals verstoppertje spelen of een muziekwedstrijd. In totaal zijn dat er twaalf minigames. Ik help die Smurfen graag om alles weer aan kant te maken. Het is een gave game als je van de Smurfen houdt en een beetje handig bent op de 3DS. Dat 3D blijf ik ook ontzettend leuk vinden!

 

Dierenarts spelen

De Nintendo 3DS hebben we nog niet zo lang en ik weet niet of het daar door komt, maar ik kan Mijn Dierenpraktijk in de Zoo niet ‘zomaar’ spelen. Ik lees dus eerst een groot deel van de handleiding en dat spreekt mij enorm aan. Ik kan dierentuindirecteur worden en als dierenarts dieren helpen. Het is zeker in het begin flink oefenen en lijkt het mij even niet verder te lukken dan een boek over de savanne aan te schaffen. Overigens, dát is heel leerzaam en leuk. Ik weet nu van alles over die lege vlakte. Dat vind ik heel gaaf aan deze game. Het is dus wel handig als je redelijk goed kunt lezen, want anders begrijp je dat deel Dierenpraktijk iets minder goed.

Narcose met boog en pijl

Na enig oefenen begrijp ik steeds meer hoe ik dierenarts in een dierentuin kan worden. Zo kan ik zieke dieren helpen en de giraffe, leeuwen, ijsberen, apen en veel andere dieren voeren. Met de terreinauto ben ik overal zo ter plaatse. In de instructies heb ik gelezen dat je een leeuw kunt bevrijden van tandpijn en wilde dieren onder narcose kunt brengen met slaapmiddel met een boog en pijl. Dát is mij nog niet gelukt, maar wie weet komt dat morgen in het spel. De game werkt namelijk met Nintendo PlayCoins die ingame te ruilen zijn voor valuta.

Mijn Dierenpraktijk in de Zoo is mooi vormgegeven in haarscherpe 3D-beelden. Als speler leer je alles over de natuurlijke leefgebieden van de dieren en kan je investeren in je eigen dierenpraktijk.