Games / DVD's

Vang het kwade en vecht voor het goede!

 

Mama vindt ‘dat gevecht’ op mijn Wii maar niets. Ik vertel haar telkens dat het geen vecht-games zijn en dat ik gewoon dol ben op Skylanders. Net als de rest van de boys uit mijn klas. Skylanders zijn stoer, cool, gaaf. En ik dacht met de Swap Force helemaal hip en happy te zijn, maar nu blijkt het nog toffer te kunnen met de nieuwste Skylanders Trap Team. Dit is niet zomaar een nieuwe variant op de game, Skylanders Trap Team is de eerste console game die de volledige AAA ervaring op console én tablet aanbiedt! Wauw.

Verzamelen

Ik schrok wel even, want ik dacht dat ik mijn Skylanders-verzameling in de kast kon zetten na de lancering van het nieuwe Skylanders Trap Team. Maar het blijkt gelukkig speelbaar met alle personages uit eerdere games, Skylanders SWAP ForceTM, Skylanders GiantsTM en Skylanders Spyro’s Adventure®. Pfieuw, ik kan dus rustig door verzamelen want het betekent dat je met meer dan 175 figuren de slechteriken kunt verslaan en vangen. Want alles blijft natuurlijk draaien om het goed en kwaad. De Trap Masters zijn de helden en zij gebruiken krachtige wapens om zo Skylands’ gevaarlijkste slechteriken zoals Kaos te verslaan. Voor mijn moeder praat ik nu al abacadabra, maar mijn vrienden begrijpen precies waar ik het over heb als ik het over speciale Skylanders krachten heb.

Deze game biedt splinternieuwe  Skylanders en ook duiken oude, favoriete Skylander-karakters weer op. Ook introduceert Skylanders Trap Team de Skylanders Minis: zestien kleine maar oersterke Skylanders, die klaar zijn om de strijd aan te gaan met alle boeven. Echt tof vind ik de allernieuwste Eon’s Elite collectors’ toys, met een metallic afwerking op gouden look.

Skylanders Trap Team is beschikbaar op Xbox 360™  en Xbox One™, PlayStation® 3 en PlayStation® 4, Nintendo’s Wii™ en Nintendo’s Wii U™. Daarnaast verschijnt er een uniek avontuur voor de Nintendo 3DS™ spelcomputer. Daarbij is de complete console gaming experience voor het eerst beschikbaar voor tablets, met een Starter Pack dat iPad®, Kindle Fire en Android tablets ondersteunt. www.skylanders.com  

Honingzoete verhalen van Maya de Bij

Er is een land, ik weet niet waar… Wat ik wel weet… daar woonde eens een kleine bij die grappige en spannende avonturen beleeft. Ze heet Maya de Bij. Samen met haar vrienden Willy de sprinkhaan en bijenvriendje Willy ontdekt zij de wereld.

Vrijheid

In de verzamelbox Maya de Bij – Box Volume 2 zijn drie dvd’s te vinden. Voor wel 180 minuten kijkplezier. Dat is genieten. Bekijk die honingzoete verhalen. DVD 4: Een nieuwe vriend. DVD 5: Een taart voor de koningin. DVD 6: Willy moet verhuizen.

Dag allemaal, ik ben Maya de Bij! Waar ik het meeste van hou? Van vrijheid! Daarom woon ik ook in de wei en niet in een bijenkorf. Ik beleef de leukste avonturen met mijn vrienden Shelby de slak, Max de worm en Willy natuurlijk! Willy is superlui en een echte lekkerbek.... Maar hij is mijn allerbeste vriend. Samen gaan we op avontuur! Ga je mee?

 

 

3x zoveel ROX

 

Gaaf. Een dvd-box vol Rox. De Rox Volume 3 telt drie dvd’s met telkens 75 minuten over de jonge helden. Rick, Olivia en Xavier: drie jonge helden met speciale talenten én een nog veel specialere auto: de biologische superwagen ROX. Per dvd staan er drie afleveringen op. Dusss, ik ben er helemaal klaar voor om 9 afleveringen Rox te gaan kijken!

Favoriet

De Rox Box Volume 3 heeft gewoon doorgeteld. Vandaar dan de eerste dvd Volume 7 heet. Hierop staan Wereldoorlog III , Apocalyps en Vliegveld. En wow, de eerste is heftig. Tenminste, dat vind ik zodra het over Wereldoorlogen gaat. Zelf vind ik de aflevering Vliegveld wel cool. In de luchthaven worden diamanten gesmokkeld in een koffer. Het probleem is dat de politie dit niet mag onderzoeken omdat het over een diplomatieke koffer gaat. De kolonel schakelt Team Rox in om na te gaan of de diplomaat achter de smokkel zit. Team Rox infiltreert op het vliegveld, Xavier als piloot en Olivia als stewardess. In een spetterende finale zal Rox zich moeten meten met een vliegtuig! Een andere favoriete Rox-aflevering van mij staat op Volume 9 en heet Ninja. 

 

 

Kermit!

Haha… als je de trailer van Disneys “Muppets Most Wanted” bekijkt, begrijp je wat ik zo grappig vind. Je kunt lachen met de Muppets, maar nu er een ‘nieuwe’ Kermit is met een heel grappig accent, is het nóg komischer. De speelfilm van Muppets Most Wanted was al een succes in de bios, maar nu de film op dvd verkrijgbaar is, kan ik er een paar keer naar kijken. Vooral als Kermit zegt “het valt niet mee om gemeen te zijn” rol ik over de bank van het lachen.

Het gaat over

In de film gaat de hele Muppets-bende op wereldtour en trekt volle zalen in grote theaters in fascinerende Europese bestemmingen zoals Berlijn, Madrid, Dublin en Londen. Maar chaos achtervolgt de Muppets naar Europa, en ze raken per abuis verstrikt in een internationale roofkraak, aangevoerd door Constantine — 's Werelds Nummer Eén Crimineel en een exact evenbeeld van Kermit — en zijn achterbakse handlanger Dominic, ook wel bekend als Nummer Twee, gespeeld door Ricky Gervais. Nadya, een pittige gevangenisbewaarder wordt in de film door Tina Fey gespeeld, en Interpol-agent Jean Pierre Napoleon wordt neergezet door Ty Burrell.

Een must see!

Heldenfilm met Thomas

De spannende, nieuwe film met Thomas de Stoomlocomotief™ is verkrijgbaar op dvd! De dvd heet Heldenverhaal de film. Een uur lang genieten van Thomas, Percy en andere vrienden.

Gevaarlijke situaties

Na een harde storm op het eiland Sodor duiken er na een aardverschuiving vreemde voetafdrukken op. Thomas en Percy willen dolgraag weten wie of wat deze afdrukken heeft achtergelaten. Ze belanden door hun nieuwsgierigheid in allerlei gevaarlijke situaties, maar met behulp van hun nieuwe vrienden, een beetje graven en een hoop moed ontdekken ze uiteindelijk van wie de afdrukken zijn. En het allermooiste is dat ze tijdens hun ontdekkingstocht ook achter de ware betekenis van dapperheid komen! Kijk je mee naar Thomas en zijn vriendjes in deze spannende en inspirerende nieuwe film?

Mike de Ridder reist naar de Drakenberg

 

Mike de Ridder is stoer. Daar zijn mijn zusje en ik het over eens. Hij speelt met draken en dat zouden wij ook wel willen. Draken zijn gaaf. Maar Mike dus ook! Wij zien hem regelmatig op televisie en vanaf 23 september is zijn nieuwste dvd verkrijgbaar: Reis naar de Drakenberg. Wauw, dat klinkt veelbelovend.

Drakenberg

Wij mogen de dvd al voor release bekijken en het is een zalig lange film. Mike de Ridder’s eerste lange verhaal. Ik ga er niet te veel over vertellen, maar het koninkrijk Glendragon is in gevaar omdat de Vikings een juweel hebben gestolen van de draak uit de Drakenberg. De koning maakt het zijn missie om het juweel weer terug te geven en Mike helpt hem daar natuurlijk bij. Spannend!

 

De Geheime Deur van Barbie

Heerlijk om weg te dromen voor de tv bij een film over Barbie. De blondine maakt altijd zulke gave dingen mee en ze ziet er altijd zó mooi uit. Het lijkt mij heerlijk om Barbie te zijn. Hoewel… ik ben als Pien ook zeer tevreden.

Prinses Alexa

De nieuwe film Barbie en de Geheime Deur (vanaf 17 september op DVD & Blu-ray) vind ik best spannend. Natuurlijk zitten er ook grappige stukjes in en ik vind vooral de muziek fantastisch. Na twee keer de dvd te hebben gezien, kan ik al meezingen. Waar de film over gaat? Barbie™ is te zien als prinses Alexa. Ze is best wel verlegen en leest veel boeken. Een echte prinses is ze niet, ze is meer een dromer. Als zij in de paleistuinen een geheime deur ontdekt kan zij de verleiding niet weerstaan… en begint het avontuur. Prinses Alexa komt in een betoverende wereld terecht, waar ze zeemeermin Romy en fee Nori ontmoet. Even lijkt het verhaal vol magie en glitter, tot ze de kwaadaardige Malucia ontmoet. Ieuw, wat een naar mens! En dan ontdekt Alexa dat zij zelf over magische krachten beschikt. Krijgt zij haar nieuwe krachten op tijd onder de knie om Malucia te stoppen?

 

Yes, ik leer Engels

Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper leert kinderen Engels op hun draagbare Nintendo-systemen, waarbij de verhalen tot leven komen via toegankelijke touchscreenfuncties. De opgaves gaan vergezeld door gesproken instructies, terwijl kinderen hun eigen stem kunnen opnemen om de juiste uitspraak te oefenen. Ondertussen worden ouders aangemoedigd om hun kinderen te helpen en mee te doen, bijvoorbeeld door de liedjes samen met hun kinderen te zingen en verhalen voor te lezen. Ouders die de vorderingen van hun kind willen volgen kunnen na elke set oefeningen kijken hoe ze het hebben gedaan. Voor ouders is bij elk deel ook een handige gids toegevoegd met uitleg over de oefeningen en de leermethodes die ze gebruiken. De drie delen van Let’s Learn English with Biff, Chip & Kipper zitten vol oefeningen die snel en eenvoudig zijn te voltooien. Kinderen worden altijd aangemoedigd om door te zetten, bijvoorbeeld met leuke stempels, zeker als de opdrachten wat ingewikkelder worden. De content gaat zo diep dat elk van de drie delen het equivalent van 30 Oxford Reading Tree-tekstboeken bevat!

Lees meer: Yes, ik leer Engels

Zing maar mee met Fien & Teun

Fien & Teun zijn sinds april 2014 bij RTL Telekids op tv te zien. Ik vind ze gaaf! Daarom is het fijn dat de eerste dvd vanaf 23 september in de winkels ligt. Fien & Teun hebben zelfs een eigen cd ingezongen. Heerlijk! Dan kan ik lekker – in de auto - meezingen.

Op de boerderij

Met deze cd en dvd leren kinderen spelenderwijs over dieren, gezond eten en het leven op de boerderij. De liedjes zijn super aanstekelijk… ik zing en dans steeds mee. Op de dvd ‘Fien & Teun Op de Boerderij’ staan negen afleveringen, die zich logischerwijs op de boerderij afspelen. Daar wonen Fien & Teun namelijk ook. Samen met hun ouders en heel veel dieren wonen ze op de boerderij in het dorpje Molenwaard. De boer en het boerinnetje vind ik erg grappig en nu wil ik ook een moestuin. In een aflevering zie ik namelijk hoe zij in de moestuin werken. Zo lief! Fien en Teun hebben ook dieren en ze spelen graag in hun boomhut.

Tijdens het kijken naar de dvd eet ik graag een koekje van Fien & Teun. Ze smaken een beetje naar vanille en dat vind ik lekker. Kortom, ik ben een echte Fien & Teun fan. 

Lees meer: Zing maar mee met Fien & Teun

Een seizoen lang LEGO: Legends of Chima

Ik ben dol op mijn LEGO Chima. Ik bouw de meest bijzondere voertuigen en het liefst speel ik spannende avonturen na. Nu Warner Bros Home Entertainment de dvd LEGO: Legends of Chima – Seizoen 1 heeft uitgebracht kan dat nog makkelijker. Ik heb al –tig keer gekeken naar de afleveringen. Spannend! En soms best wat ‘eng’. Mijn zusje van vijf jaar mag van mij niet meekijken. Het is natuurlijk ook voor jongens. Samen met mijn vrienden heb ik de eerste dvd gekeken. In de dubbele dvd-hoes zitten zelfs vier dvd’s. Er zijn in totaal twintig afleveringen.

Pfff, eindeloos kijkplezier dus. LEGO Legends of Chima™ is een fantasie avontuur, dat zich afspeelt in het Koningrijk Chima dat bewoond wordt door verschillende magische diersoorten (die net als mensen praten en lopen) en vertelt het klassieke verhaal over goed en slecht, vriendschap en familie. Zij scheuren in gave voertuigen rond, gebruiken machines en wonen in prachtige kastelen en huizen. Maar vergis je niet, dit zijn dieren met klauwen, staarten en soms zelfs vleugels. Zij vechten wat af om de krachtige Chi te krijgen.

Ik zit op het puntje van de bank bij de eerste afleveringen. Ik ga mijn ‘beeldschermtijd’ voorbij en net als mama zegt dat de tv uit moet, is het afgelopen. Tijd om zelf met mijn LEGO Chima te gaan spelen. Morgen weer een dag, om mijn stoere dvd’s van LEGO: Legends of Chima – Seizoen 1 te bekijken.