Eten en drinken

Smikkelen en smullen?

Wie vaker Gaaf voor Kinderen leest, weet dat ik niet zo’n goede  eter ben… daarnaast ben ik twee, dus tja… alles is NEE.

Ik drijf mama (want papa maakt zich minder snel druk over niet-eters) soms tot waanzin. En ze blijft toch steeds weer iets nieuws proberen. Inspiratie haalt ze wel eens van Baby & dreumes eetfestijn. Op deze site vindt je tips en recepten voor ouders die graag zelf de maaltijd voor hun kindje samenstellen. Van babyhap tot dreumesdrank. Deze informatieve blog over eten met kleine kinderen is een verzameling van recepten, tips en ideetjes en allemaal handig gesorteerd per leeftijdscategorie.

Gezonde eyefood

 

Ken jij de site www.ogenwijs.com al?

Ik doe er regelmatig gave oogspelletjes. Welke spelletjes je er kunt spelen? Ga zelf lekker even kijken… Kun je meteen meer over oogweetjes lezen. Het is gewoon een grappige site. Leerzaam ook. Want je weet vast al lang dat het belangrijk is dat kinderen gezond eten, op tijd naar bed gaan en bij de eerste zonnestralen goed ingesmeerd moeten worden. Maar ook de gezondheid van de ogen mag niet vergeten worden. Deze zijn namelijk nog in ontwikkeling en kunnen sneller beschadigen dan je denkt.

Natuurlijk is het eten van wortels goed voor je ogen. Maar er zijn ook de meekleurende brillenglazen van Transitions Optical, die speciaal ontwikkeld zijn om de kinderogen al te beschermen op jonge leeftijd. Doordat de brillenglazen zich automatisch aanpassen aan de hoeveelheid licht, blijft het zicht constant scherp en kleurrijk. Of de kids nu buiten spelen in de zon, met bewolking of gewoon binnen in huis. De alle Transitions producten beschermen 100% tegen UV-straling én ze zien er gewoon cool uit. Gezonde eyefood zeg maar…

Bijzonder bestek

“Speelgoed van tafel!”, ik hoor het mama nog roepen als wij gaan eten. Tot ik van opa en oma dit bijzondere bestek kreeg. De Constructive Eating bulldozer schuiver, heftruck vork en voorlader lepel zijn gaaf. Eten wordt weer leuk, en ik mag spelen aan tafel… Ik wil nu zelfs proberen een doperwtje of spruitje te eten. Gewoon alleen al het idee dat ze van de gele schuiver af kunnen rollen is voor mij aanleiding om dit eten te proberen. Al prik ik nog steeds liever met de heftruck een broodje of patatje aan de vork.

Voor mama’s en papa’s: Dit vrolijk gele bestek zagen we op Wereldmama.nl, een site vol kinderproducten. De Constructive Eating producten hebben goed gevormde handgrepen voor kleine handjes. Ze zijn kwalitatief zeer robuust, licht van gewicht en… vaatwasmachinebestendig. Oh ja, voor meisjes komt de roze variant ‘eerdaags’ op de markt.

Lekker slim!

Kijk, dat vind ik nou gaaf… een kinderkookboek waarin gewoon kip patat staat. En dan schrijft superkok Ramon Beuk dat het nog gezond kan ook! Bak je de patat zonder vet, dan heb je nog meer eetpret. Sinds ik dit kookboek heb, heb ik inderdaad eetpret. Er staan lekkere, gezonde recepten in, bedacht door kinderen. Mijn favoriete recept? Kipshoarma en oranjesoep. Trouwens, de foto’s in dit boek zijn heel grappig! 

Meer over het kinderkookboek

Lidl zet zich in voor de strijd tegen overgewicht bij kinderen. Om deze beweging kracht bij te zetten heeft Lidl, in samenwerking met de Nederlandse Hartstichting, het Voedingscentrum en Smaaklessen&Schoolgruiten, een receptenwedstrijd voor kinderen georganiseerd. De lekkerste en gezondste recepten zijn gebundeld in Het Lidl KinderkookboekEen bijzonder kookboek vóór en door kinderen, waarmee de supermarktketen kinderen op een toegankelijke manier bewust wil maken van het belang van gezond eten. Voor elk kookboek wordt er door Lidl een bedrag aan de Nederlandse Hartstichting gedoneerd.

Aparte smaak die Cranberry…

 

De pakjes drinken worden aangekondigd als ‘kleintje gezondheid’ en dat wil mama dus wel op ons ‘testen’. Het is een mooie, warme, zomerse dag en ze drukt ons een meeneem pakje Ocean Spray in de handen. Het is even wennen… aparte smaak die Cranberry Classic. Maar mjam, toch wel lekker. Een fris sapje en ook nog eens gezond. De cranberry zit namelijk barstensvol vitamine C en bevat krachtige antioxidanten met een sterk positief effect op de blaas. 

Een dag op het strand, spelen in het park of met de auto naar Frankrijk… Wat er ook op het programma staat, Ocean Spray kan gewoon mee.

Bananenfeitjes

Van de week bij de post: een zak bananen. Of we ze wilden testen? Tuurlijk! Dus die vrolijke zak geopend en happen maar. Mjammie, een lekker snackie. Het is een Chiquita Kids banaan, speciaal voor kinderen. De bananen van Chiquita Kids zijn medium-sized en verpakt in een kleurrijke themaverpakking. Nu zitten er ‘chiqui bands’ in ‘Rio’ thema bij. Ik draag de drie gekleurde armbandjes met plezier. En, we halen ook die grappige stickers van de bananen af om op onze handen te plakken. Iedere drie maanden heeft Chiquita Kids een nieuw cadeautje bij de bananen.

Ons oog is ook blijven hangen op de bananenfeitjes. We willen ze je niet onthouden, want wist jij bijvoorbeeld dat we in Nederland gemiddeld 10 kilo bananen per persoon eten per jaar? Of dat bananen sneller grijs en grauw worden als je ze in de koelkast bewaart?!

Hier een rijtje leuke weetjes

Lees meer: Bananenfeitjes

Joepie, overblijven!

Ik vind overblijven gaaf! Het is niet alleen gezellig om met z’n alleen een broodje te eten, het is ook grappig om te zien wie er wat eet en hoe dit is meegenomen. Ik heb een gave lunchbox van Mepal met afbeelding van Huggybird piraten én mijn naam. Ik maak er best wel de blits mee. Nu wil ik alleen nog zo’n gek gekleurde schoolbeker of drinkfles erbij en ik ben compleet.

De nieuwe Mepal lunchbox met naam worden bij Koter Kado full colour bedrukt. De keuze is enorm, zoveel  originele ontwerpen. Het bakje is wit, het deksel wordt bedrukt. Wel zo handig ook voor mama, want hierdoor is mijn broodtrommel kras- en vaatwasbestendig!

Keicoole cakejes

Mjammie, cakejes! En nog wel zelf gemaakt. Dit keukenklusje had ik zo geklaard. Knoeien? Mwahh, viel wel mee! Met de nieuwe decoratieset van Cuisipro had ik echt lol. De set is heel eenvoudig – een gebakjesboortje, twee knijpflesjes en een glazuurspatel – maar de mogelijkheden zijn oneindig. Ik heb cake gevuld met aardbeienjam en hagelslag. Andere cakejes heb ik voorzien van een laagje glazuur en een grappige letters.

Met het gebakjesboortje maak je een perfect kuiltje midden in de cupcake. Vullen kan je gemakkelijk met de knijpfles: ze liggen goed in de hand met hun ribbelstructuur en bloemetjeskraag, hebben een ruime opening om de vloeistof in te gieten en zijn voldoende groot (250 ml) zodat je niet te vaak moet bijvullen. De knijpfles met de ronde neus gebruik je om te schrijven of egale patronen te creëren, de knijpfles met de bloemetjesneus voor gekartelde dessins. Makkelijk en snel, gewoon lichtjes duwen.

Afwerken doe je in stijl met de flexibele glazuurspatel waarmee je het glazuur egaal kan verdelen. Zo, smullen maar!

Opnieuw, opnieuw en opnieuw

Ik heb een haaienzakje gehad! Een wat? Een zakje met coole afbeeldingen van haaien. Hierin neem ik mijn brood mee naar school. Dat spaart heel veel boterhamzakjes! Nu heb ik al een gave broodtrommel, maar mama pakt toch altijd mijn broodjes in een extra zakje. Ik houd niet van droog brood… die zakjes gooide ik vaak weg, maar nu ik die Lunchskin heb met een hip printje gebruik ik het opnieuw, opnieuw en opnieuw. Trouwens, ook erg handig. Geen knopen meer uit het plastic zakje halen, want de Lunchskins hebben gewoon een sluiting met klittenband. Super praktisch! www.wereldmama.nl

Mama’s en papa’s, de Lunchskins kun je natuurlijk ook gebruiken als handig zakje om een tussendoortje, cosmetica of fruit in mee te nemen. Nog wat praktische puntjes: Lunchskins zijn milieuvriendelijk, het katoenen zakje is volledig veilig voor voedsel en is waterdicht en Lunchskins zijn vaatwasser veilig en drogen snel. In de Verenigde Staten zijn de Lunchskins een grote hit – Oprah vindt ze geweldig en heeft de Lunchskins onlangs opgenomen in O magazine!

Trakteren met de lachende koe

piraateend

Bijna jarig? Ik trakteerde pas op school vrolijke piraatjes voor de jongens en lieve eendjes voor de meiden. Een succes! Samen met mama heb ik zitten knutselen. Waar we de ideetjes vandaan hebben gehaald?

Van mijn goede vriend, ‘koeienkaas’, de lachende koe. La Vache qui rit. Tine Harleman, auteur van diverse knutsel- en traktatieboeken, heeft voor de producten van La Vache qui rit kleurrijke en originele traktaties ontwikkeld. Het resultaat is een bonte verzameling dieren en figuren gemaakt van papier en karton als vrolijk omhulsel voor de Cheez Dippers, Puntjes, Apéricube en Smeerkaas.

Er zijn traktaties in verschillende moeilijkheidsgraden, voor jongens en voor meisjes. Alle kleurrijke én verantwoorde traktaties met duidelijke werkbeschrijvingen, patronen en tips vind je op https://www.lvqr.nl/traktatie