Gaaf voor Kinderen

Join the Club

Pfff, dat klinkt wel erg luxe. Parfums geïnspireerd op internationale members-only clubs. Luxe is leuk, dus ik ruik aan de nieuwste parfum… wauw, gaaf! Het Italiaans parfumhuis Xerjoff is er voor mij in geslaagd om met de nieuwe collectie, Join the Club genaamd, een zalige geur voor dames én heren te maken. Dus, je kunt de prijs voor Join the Club door twee delen en dan valt het voor mij best mee. Join the Club is bestemd voor iedereen die zich aangesproken voelt door een cosmopolitische lifestyle en is geïnspireerd op de bekende gentlemen’s of members only clubs in New York, Londen en Milaan. Bij elk flacon hoort een persoonlijke code waarmee de liefhebber toegang krijgt tot een eigen members club op internet, met nieuws en initiatieven rondom het thema van de gekozen geur. 

10 Eaux de Parfums

De collectie bestaat uit 10 eaux de parfums en is een ode aan golf, zeilen, theater, meditatie, mode, sigaren, jazz, dichtkunst, reizen en polo. De parfums met ludieke namen als Ascot Blue, Ivory Route, Fatal Charm en Marquee zijn gehuisd in vijfhoekige felblauwe flacons van kristallijn, kosten 135 euro en zijn verkrijgbaar bij exclusieve parfumeries en www.aafkes.nl

Bruin!

 

Als het dan eindelijk rokjesdag is wil je natuurlijk wel met bruine benen voor de dag komen. Trouwens, ik wil het hele jaar rond wel een kleurtje op mijn benen. Dat kan met de ST. Tropez self tanning. Het vraagt wel even aandacht bij het opbrengen, want ik heb wel eens met een ander merk gesmeerd, met resultaat een panterpatroon. Vandaar dat ik de St Tropez Applicator Mitt, een soort washand, erbij gebruik. Voor een egaal resultaat, dankzij de waterafstotende bovenlaag krijg je geen vlekken op je vingers wanneer je Self Tan Bronzing Mousse of Self Tan Bronzing Spray aanbrengt met de fluweelachtige kant van de handschoen. Ik pak de flacon St. Tropez Self Tan Bronzing Mousse en breng de mousse aandachtig aan. Het voelt lekker licht en is fluweelzacht. De mousse bevat namelijk verzorgende aloë vera voor een langdurige kleur en St. Tropez Mousse droogt razendsnel op voor een natuurlijk en glamoureus resultaat. Nu wachten op warmer weer, zodat die bruine benen gezien mogen worden. www.sttropeztan.com

Welke kleur dag is het vandaag?

Ik zag onlangs een tv-programma waarin iemand bij veel woorden aan kleuren en letters dacht. Zo had maandag bijvoorbeeld de kleur geel en vrijdag was rood. Er zijn diverse varianten en er is ook nog een naam voor, namelijk synesthesie (het verband tussen kleuren of letter en begrippen). Ik denk aan dit programma omdat ik deze ochtend mijn nieuwe MelanO ring om deed en koos voor een groene steen. Kennelijk was maandag vandaag groen voor mij. Maar dat heeft meer met mijn kleding te maken. Deze zilveren ring speelt wel in op het wisselen van kleur (en dus stemming of kleding). De vorm van de ring is zo dat je het stenen balletje naar binnen kunt drukken, dus uit de ring, en er een ander bolletje voor terug kunt plaatsen. De keus aan stenen (cateye) bolletjes is zeer ruim, van blauw naar jeansblauw tot rood en roze en van zwart of wit tot zelfs de kleuren van de Italiaanse vlag. Je koopt de ring in principe met één bolletje en kunt telkens nieuwe erbij kopen (een leuk cadeautje ook). Ik heb ook de beschaafde champagnekleur, maar ik spaar nu voor zeker voor de kleuren fuchsia, China red en lime.

Cateye

Het model van deze prachtige ring heet Cateye (er is een hele serie gemaakt, ook met hangers, armbanden en oorbellen). Gemaakt van Sterling 925 zilver en ontworpen door het Nederlandse sieradenmerk MelanO. Dit merk werd in 2004 opgericht door Jeanne Wessels en John Pepels, een Nederlands echtpaar uit het Limburgse Stein. Bij de eerste collectie van MelanO zat een zilveren ring met een parel. Een mankement – een zwak punt in de montage van een pareltje op een  ring – leidde Jeanne en John naar MelanO’s succesconcept: een systeem dat de draagster van de sieraden in staat stelt het balletje te verwisselen. De Cateye ring was geboren en de ring werd genomineerd voor de designprijs op de Jaarbeurs in Utrecht. Inmiddels zijn de sieraden ook internationaal te koop! 

 

Als snoepkersjes

Twee knalrode kersjes aan een groen steeltje. Geurend naar… kersen! Je kent ze vast wel, die snoepkersjes. Ik vind ze heerlijk smaken, en ruiken! Vandaar vast ook dat ik de nieuwe en zomerse geur Cherry in the Air van ESCADA echt gaaf vind. Een limited edition lente- en zomergeur van ESCADA.

Rood fruit

Ik ruik er meer in dan friszoete kersen. Rood fruit; superrijpe kersen, frambozen, maar ook mandarijn! Fruit is een belangrijke trend voor de lente en zomer van 2013 en veel ontwerpers maken gebruik van levendige fruit- en bloemenprints in hun collecties, om op speelse wijze de zomer te vieren. ESCADA staat bekend om zijn fruitige fashiongeuren voor de zomer en aangezien kersen symbool staan voor zomers plezier, vormen ze de perfecte inspiratiebron voor de limited edition geur.

Preventief tegen hoofdluis

Alleen al bij het woord hoofdluis krijg ik spontaan overal kriebel. En dat terwijl ik zo’n klein, kriebelbeestje nog nooit heb gezien. Ik zoek op de hoofden van mijn kids naar iets, waarvan ik dus gewoon niet weet hoe het eruit ziet. Iedere dag weer! Want die hoofdluisjes zijn volgens de berichten volop aanwezig op school en bij de sportverenigingen. Is het de tijd van het jaar? Ik weet het niet, maar ik moet er niet aan denken… maar als ik reeel ben, je kunt er niet zoveel aan doen als je die hoofdluisjes krijgt.

Toch probeer ik het te voorkomen en spuit de koppies van zoon- en dochterlief iedere dag in met Prioderm Preventief. Een milde spray op natuurlijke basis en beschermt effectief en op een eenvoudige manier tegen hoofdluis. Eenvoudig in gebruik en dagelijks te spuiten op droog haar. Uitspoelen is niet nodig. Prioderm Preventief beschermt minimaal zeven uur tegen hoofdluis, heeft een neutrale geur en is kleurloos.

Lees meer: Preventief tegen hoofdluis

Goud voor de huid

Weg winter… hallo zon! Dat gevoel hebben we volgens mij nu allemaal.

Maar welke tijd van het jaar het ook is, je kunt je huid heel veel zachter laten aanvoelen. Met de nieuwste innovatie van Kneipp: Doucheolie Amandel-Argan. Deze licht schuimende zacht geurende doucheolie bevat een ongekend hoog percentage verzorgende plantenoliën en is compleet vrij van minerale oliën, kleurstoffen en conserveringsmiddelen.

Een heerlijk zachte weldaad voor je body én mind! Gaaf weetje: De doucheolie Ameldel-Argan bevat maar liefst 70% natuurlijk verzorgende oliën: amandelolie, arganolie en zonnebloemolie. Bovenal, het heeft geen nadelig effect op de natuurlijke beschermfunctie van de huid en de huid kan goed blijven ademen.

Arganolie wordt ook wel ‘het Marokkaanse goud’ genoemd en is bekend om het verzorgende karakter.

 

Mam, hoe gaat dat dan?

alt

Waar ik ‘vroeger’ erg makkelijk kon zeggen over kinderen die niet luisterden of onbeleefd waren dat ze wat beter opgevoed moesten worden… weet ik nu: opvoeden is pittig! Daar kun je best zo nu en dan wat tips van buitenaf bij gebruiken. Vandaar dat ik graag op tv kijk naar opvoedprogramma’s, zoals ‘Schatjes’ waarin kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve handige en nuttige tips geeft. Soms geeft ze zulke ‘simpele’ eye openers en makkelijk op te volgen suggestie. Ideaal voor iedere ouder, denk ik dan. Ook sla ik er nog wel eens een opvoedboek op na als er thuis met de kids iets lastigs/afwijkends gebeurt. Of haalde ik boekjes in de bibliotheek toen we gingen verhuizen, om voor te lezen aan de kinderen. Ook voor onze vliegreis stapte ik weer de bieb binnen om informatie te halen en een voorleesboek te zoeken. Nu lees ik dat Tischa Neve zelf ook verschillende boeken uit de kast trok als er iets leuks of spannends te gebeuren staat. Tischa: “Soms heb je een idee in je hoofd waar je zo heilig in gelooft, dat je gewoon wilt dat het werkelijkheid wordt. Zo was dat bij mij met mijn nieuwe boek Mam, hoe gaat dat dan? Als moeder en als opvoedkundige miste ik een boek dat je zo uit de kast kunt trekken als er voor je kind iets leuks, spannends of heftigs te gebeuren staat. Niet eerst op zoek naar een bijpassend boekje, maar een compleet boek om voor te lezen. Om je kind voor te bereiden, dingen na te bespreken en ook om zelf wat tips te krijgen voor het handig omgaan met dit leuke, spannende of nare moment voor je kind.”

Bijzondere momenten

In het boek Mam, hoe gaat dat dan? combineert Tischa fijne voorleesverhalen met ‘tips voor ouders’. Hoe handig… er staan vele bijzondere gebeurtenissen in van; de eerste schooldag, kinderfeestje, begrafenis, zusje geboren, naar de bioscoop/pretpark, diploma zwemmen, huisdier overleden tot op de fiets naar school. Het verhaal lees je voor aan je kind en onderaan staan in een blauw kader handige tips voor ouders. Zalig duidelijk en praktisch toepasbaar. Ik weet zeker dat ik dit boekwerk regelmatig uit de kast zal om (opvoed)tips uit te halen en natuurlijk om uit voor te lezen. Meer over Tischa Neve of haar boek bestellen?

Koken voor...

alt

Pfff, iedere dag weer een gezonde maaltijd op tafel zetten. Soms zie ik daar best tegen op. Ik houd van koken, daar niet van. Maar eten met kinderen gaat bij ons niet altijd even gemakkelijk. Soms roepen ze al voor ik de maaltijd op tafel zet: dat lust ik niet. Grrr. Dan raakt mijn inspiratie wel eens op. Juist op dat moment heb ik het boek Koken voor jou, mij en de kids (uitgeverij Kosmos) weer eens open geslagen. Hierin staan recepten voor gezond, snel en lekker koken voor het hele gezin. Met – heel handig – bij elk recept een handige tip voor babyhapjes. Gisteren heb ik de wildrijstpannenkoeken gemaakt. En de kids genoten van dit eten. Eens kijken wat ze vanavond van de pasta met garnalen en drie kleuren groente vinden. Dan kunnen zij mij in het weekend helpen met bananencakejes. Ik heb weer genoeg inspiratie! Schrijfster Renée Elliott laat zien hoe je snel, lekker en gezond kookt voor alle leeftijden.

‘Wij eten graag biologisch, vers, gezond en vooral lekker! En als het aan mij ligt staat 't ook nog snel op tafel. Geweldig dat er een vrouw als Renée is die dat als geen ander begrepen heeft!! Dit boek heeft een heleboel nieuwe favorieten aan onze tafel toegevoegd! Alle leeftijden eten met smaak, en dat zie ik graag!’ aldus Tooske Ragas over dit boek.

Doorlezen...

alt

Plof, daar valt de nieuwe Suzanne Vermeer in de bus. Dit boek heet Het chalet en heeft een cover waarvan de rillingen me al over de rug lopen. Een vrouw met een rode sjaal loopt over een dik pak sneeuw naar een rood huisje aan een meer. Ik weet niet waarom, maar ik word er door gegrepen. Als ik de subtitel lees wil ik direct in dit boek van A.W. Bruna starten ‘Het weerzien van twee Nederlandse vriendinnen op IJsland eindigt onverwacht in een drama…’ Dus, zodra de kinderen in bed liggen, pak ik mijn nieuwe Vermeer en start met lezen. Om het boek pas weer – tot de laatste letter verslonden – om 3 uur ’s nachts weg te leggen. Dat is nog eens doorlezen!

Bed&Breakfast in IJsland

Het vreemde is dat direct op de eerste pagina van Het Chalet een levenloos lichaam wordt gevonden en dat je die clou dus al weet. Toch moet en zal ik dezelfde avond nog weten hoe de winterthriller afloopt. Het is spannend geschreven, leest makkelijk weg en ik zie de beelden gewoon voor me. Ik leef mee met de vriendinnen Annelies en Sara en verbijt me als ik delen uit het dagboek van – vergeef me het woord – die trut Tessa lees. Ik wil niet te veel over de nieuwe Vermeer vertellen, maar Tessa is dus een gek wijf die de man van Annelies dronken voert en met hem het bed in duikt. Zoals in wel meer thrillers stuurt zij gedetailleerde foto’s van Wim, de man van Annelies, naar zijn adres. Waarna de rapen natuurlijk gaar zijn. Deze Tessa drijft het stel tot waanzin met haar gestalk en ze vertrekken naar IJsland om daar een Bed & Breakfast te beginnen. Als hartsvriendin Sara na een poos een bezoek aan dit koude land brengt valt er veel bij te praten, maar voelt Sara dat er vreemde dingen gebeuren. Wat precies allemaal? Dat kun je zelf gaan lezen… 

Slapen als Doornroosje en voor niks en niemand bang als Klein Duimpje

alt

Ik ben een echte attractieparken-fan. Heerlijk vind ik het om in de achtbaan te gaan en rond te huppelen in een dagdroom. Best jammer dus dat manlief totaal niet van dergelijk vermaak houdt. Stiekem denk ik dat hij het gewoon niet zo leuk vindt, omdat hij met hoogtevrees niet in de achtbanen durft. Eigenlijk doet dat er niet toe, want hij heeft toevallig voor mij wel als verrassing een nachtje Efteling Hotel geboekt. Met de kids natuurlijk. Gaaf! Ik weet niet hoe snel ik moet inchecken, de comfortabele kamer inspecteer (wauw, wat mooi!) om via de ‘achterdeur’ binnen tien minuten in het attractiepark De Efteling te staan. Genieten in het Sprookjesbos, racen in het donker van Vogelrok (terwijl manlief met de kids in Monsieur Cannibale draait) en tegen sluitingstijd binnen tien minuten in het houten karretje van Joris en de Draak te zitten. Te gek, wat gaat dat snel. En, het rode team waar ik in zit verslaat niet alleen de draak, we winnen van het blauwe team! Dát maakt deze houten achtbaan voor mij nog leuker.

Lees meer: Slapen als Doornroosje en voor niks en niemand bang als Klein Duimpje