Kinderboeken

De Kristallen Gondel

alt

Er is weer een nieuw boek van Geronimo Stilton uit. Heerlijk. Ik verslind die boeken bijna letterlijk. Het zijn zulke gave boeken vol vrolijke tekeningen, de verhalen zijn spannend en ik vind het chill dat er in sommige zinnen één woord groot of gekleurd geschreven is. Valt het lekker op! Het nieuwste boek heet: De Kristallen Gondel. Dat zal dus wel in Italië afspelen… een perfect vakantieboek.

Naar Venetië
De eerste pagina begint al goed met de kop ‘Ik ben helemaal kapot’. Bij de tekening van Geronimo staat geschreven ‘ik ben gaar!’. Nou dan weet ik het al zo’n beetje, dat wordt een tof avontuur. Klopt! Nu ik halverwege het boek ben kan ik vertellen dat  Geronimo door Patty, Thea en Pandora meegesleurd wordt naar een gi-ga-gantische vlooienmarkt …

Bij één van de kraampjes ziet hij een oerlelijke kristallen gondel (inderdaad, op de afbeelding is ‘ie al lelijk). Maar Patty denkt de muisreporter een plezier te doen en koopt het ding voor hem. Geronimo laat de gondel per ongeluk vallen… tot zijn schrik vindt hij een briefje tussen de scherven waar een wanhopig verzoek om hulp op staat gekrabbeld! De echte gentlemuis pakt het eerste vliegtuig naar Venetië en gaat hij op zoek naar degene die de noodkreet geschreven heeft. De rest? Dat kun je zelf lezen in De Kristallen Gondel.