Kinderboeken

Vakantie-digidoeboek voor onderweg

 

alt

 

Zo, de voorkant van Op de Achterbank valt in ieder geval goed op. Een knaloranje boek. Maar ook dat enorm lange woord ‘vakantiedigidoeboek’ vind ik een goede voor galgje. Dat is alvast het eerste leuke spel voor onderweg. Want net als veel andere kinderen vind ik het natuurlijk niet echt ontzettend leuk om lang onderweg te zijn naar onze vakantiebestemming.

Maar met dit nieuwe Op de Achterbank boek gaat de reis wel iets sneller. Wat dit boek anders maakt dan andere ‘boeken voor op de achterbank’? Dit is een vakantie-digidoeboek! Lekker interactief dus, maar er staan ook keigave ouderwetse games in, zoals ganzenborden. Bij Uitgeverij Snor, waar dit boek is gemaakt, is ganzenborden natuurlijk weer net even anders dan anders, want dit spelbord is de binnenkant van een auto. Echt cool.

De bingokaarten zijn ook lachen, net als de achterbank spelletjes (bijvoorbeeld je adem inhouden als je over een brug rijdt of gele auto’s tellen). Er staan ook megamoeilijke QR-raadsels in… hier komt het smartphone-verhaal om de hoek kijken. Voor je op reis gaat moet je dus aan je ouders vragen om wat apps te downloaden. Vergeten… veel wegrestaurants en Mc Donalds hebben wel gratis wifi waar je even snel de apps op je phone kan zetten. Wat het extra, extra gaaf maakt: ga naar de hyvespagina en deel alles met andere kids, los samen raadsels op, vergelijk je score en stuur elkaar flessenpost bij de pompstations. Haha.