Kinderboeken

Extra’s in nieuwste boek van Geronimo Stilton

alt

Heb jij al over Chameleon Codes gehoord? Klinkt spannend toch… en dat is het ook, want het zijn onzichtbare codes die in het nieuwste boek van Geronimo Stilton zijn gebruikt. Een primeur!

In het kinderboek  De avonturen van Marco Polo kun je door de speciale illustraties uit het boek te scannen met de gratis smartphone app Chameleon eXplorer, bij filmpjes, spelletjes, weetjes, recepten en nog veel meer. Echt gaaf. Ik vind de boeken van De Wakkere Muis altijd al spannend en iets extra’s hebben vanwege de tekeningen en bijzondere letters, maar nu met Chameleon Codes komt het boek nog meer tot leven. Hoe het precies werkt met die codes?

Het zijn géén QR-codes… nee de Chameloen codes zijn onzichtbaar! Ze zijn verwerkt in illustraties en bieden toegang tot een wereld buiten het boek. Gaaf! Jolien Savalle van uitgeverij De Wakkere Muis: “Chameleon past perfect bij de spannend vormgegeven boeken van De Wakkere Muis. Wij vinden dat lezen voor kinderen een avontuur moet zijn, waarbij ze op verschillende manieren geprikkeld en uitgedaagd worden. In eerdere uitgaven gebruikten we daarom ook al geur-, warmte en glow in the dark-inkt.

Bovendien sluit dit boek naadloos aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2012: ‘Hallo Wereld’. We zijn heel benieuwd naar de reacties van de vele Geronimo-fans!”